islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3863
EURO
34,7722
ALTIN
2.405,67
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

İstanbul Düştü Gazze Direniyor

İstanbul Düştü Gazze Direniyor
3 Nisan 2024 10:00
A+
A-

İktidarın ve hassaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, iç kamuoyuna yönelik sarf ettiği “İstanbul düşerse Kudüs düşer, Gazze düşer” sözü, siyasi retoriğin ötesine geçemedi. Gazze düşmedi, dünyanın birleşmiş emperyalistlerine karşı canı pahasına direniyor. Fakat iktidar açısından İstanbul düştü. Hem de bizzat Erdoğan iktidarının, siyonist işgalcilere, cani katillere lojistik desteğiyle.

Muhafazakâr demokratların iktidarı, bütün kutsalları, laik seküler siyasete meze ederek tüketti. Hem de öyle bir tüketti ki, söyleyecek hiçbir sözleri kalmadı. Ne işgalci zalim Siyonistlere, ne Amerika’ya ne AB’ye, ne Arap devletlerine. Bütün sözleri, bütün değerleri, iç siyasete malzeme yapmak, iç kamuoyundan oy devşirmek için tükettiler. Ellerine siyasi hezimetten başka da hiçbir şey geçmedi.

“İstanbul düşerse Kudüs düşer” propagandasının, hiçbir İslami hassasiyet taşımadığı, tamamen laik seküler siyasetin pragmatist – çıkarcı tabiatının gereği olarak söylendiği ne kadar malum oldu! Müslüman halkın dini hassasiyetlerini kendi siyasi bekaları için kullanan muhafazakâr demokratlar, siyasi çıkarları için tükettikleri değerlerin hiçbir bereketini de görmediler.

Artık, “İstanbul düşerse…” gibi sözler kuramayacaklar. Daha da ileri giderek, İslam’ın geleceğini kendi siyasi geleceklerine bağlayan büyük laflar hiç edemeyecekler. “Diktatör darbeci Sisi” diyemecekler. Faiz aldı başını gidiyor, “bu konuda Nas var nas” diye yüksek perdeden seslerini yükseltemeyecekler. Hiçbir hesapları tutmadı.

Muhafazakâr demokratların sözcüsü büyük laf etmişti seçimden önce. “İstanbul seçimini Gazinin açtığı kutlu yolda daha iyi yürüyen alır” diyerek. Ne yaman bir çelişki ve ne yaman kendi kimliğini inkâr ediş. İslam’ın geleceğini kendi siyasi gelecekleriyle bağdaştıran, lakin aynı zamanda “Gazinin açtığı kutlu yolda yürüyen” muhafazakâr demokratlar… Sonuçtan ibret alırlar mı acaba?

İstanbul düştü, fakat Gazze direniyor. Demek ki İstanbul düşse de Gazze ayakta kalabiliyormuş. Hem de bütün dünyanın bir araya gelip üstlerine çullanmalarına rağmen. Muhafazakâr demokrat iktidarın siyonistlerle siyasi ticari askeri işbirliğine rağmen. Siyaseten ve iktisaden katil siyonistlerle aralarına mesafe koymamalarına rağmen. Refah kapısını mazlumlara açmayan ve topluca ölümlerine göz yummakta olan Sisi ile kucaklaşmanıza rağmen.

Gazze ortada, hiçbir teslimiyet emaresi göstermeden, yalnız Rablerine tevekkül ederek direniyor. Müslüman halkların tepkilerine rağmen zatı alileri işgalci katil siyoniste stratejik ürünler dahil her türlü lojistik desteğin sağlanmasını engellemiyor. Sadece sesini yükseltiyor. Hepsi o kadar.

Müslümanlar için kutsal olan bütün beldeleri, laik seküler bir partinin sadece kendisiyle ilişkilendirmesi ve kendi dışındaki diğer insanları duygu yoksunu gibi görmesi nasıl bir aymazlıktır.

Eleştiriler uyarılar hiç fayda vermedi. Hem dinden bahsetmek, hem de emperyalistlerle iş tutmak nasıl bir ruh halini yansıtır? Muhalefet edenleri, fitneci, vatan haini, büyük fitnenin uzantısı olarak görenler, nasıl bir siyasi gelecek hayal ediyor? İslam’ı siyasi bir partinin kendi tekeline alması ve siyasi mücadelenin uzantısı haline getirmek, İslam’a karşı olan kitlesel duyguları olumsuz etkilemez mi?

Tabii, bu işlerin bu hale gelmesinde kraldan fazla kralcı davranan medyatik aktörleri de zikretmek gerekir. Havuz medyası, Erdoğan ve AKP karşısında yer alan kim varsa, günlerce haftalarca aleyhlerinde propaganda yaparak yıpratmak ve Erdoğan’ı AK Partiyi yüceltmek için kırk takla atıyorlar. Siyasi iktidar ne hikmet ise, her ne yaparsa yapsın, yapıp ettiklerini bir şekilde getirip dine ve dini olana bağlıyor.

Bu yaklaşım toplumda öyle bir algı oluşturdu ki, eğer az biraz dinden imandan konuşmak istediğinizde, AKP’li Erdoğancı olmak yaftasını yemekten kaçamıyorsunuz. Allah’tan korkmaz muhafazakâr iktidar, dini ne hale getirdi. Allah’ın dinini kullanıp durdular. Aydın entelektüel, ulema, akademya… Hepsi de yapılan ne varsa dini açıdan meşruiyet üretecek beceriyi göstermeye hazırlar.

Muhafazakâr demokratların propagandalarına rağmen, İstanbul düştü fakat Gazze direniyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.