islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak’ta Açılıyor

İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak’ta Açılıyor
14 Ocak 2023 11:21
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 22 Ocak’ta açılacağını açıkladı. Metro hattı ile İstanbul Havalimanı’na Kağıthane’den 24 dakikada, Göktürk’ten 12 dakikada ulaşılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açacaklarını bildirdi. Metro hattında incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, projenin 34 kilometre uzunluğunda olacağının altını çizdi. Hatta ilişkin detayları paylaşan Bakan Karaismailoğlu, metro hattında 9 istasyon bulunduğunu, hattın Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitede olduğunu bildirdi. Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacağını söyledi.

KAĞITHANE’DEN HAVALİMANI 24 DAKİKA
Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı’na Kağıthane’den sadece 24 dakikada, Göktürk’ten 12 dakikada ulaşılabileceğini dile getiren Karaismailoğlu, hattın en kısa sürede hizmete alınabilmesi için Türkiye’de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel açma makinasının aynı anda çalıştığını belirtti. Adil Karaismailoğlu, “Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye’nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda çalışacaklar. 72 metre ile Türkiye’nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu da bu proje kapsamında inşa edildi” dedi.

YENİKAPI HATTINA BAĞLANIYOR
Türkiye, metro hatlarında ilk kez burada prekast panel ile kusursuz demir yolu altyapısını inşa ettikleri bilgisini paylaşan Ulaştırma Bakanı, bu sayede yolculara ‘hızlı tren konforunda sürüş’ imkanı sunulacağını kaydetti. Hattın ilk aşamada Mahmutbey metrosu ile Kağıthane’de entegre olduğunu belirten Karaismailoğlu, bahar aylarında bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edeceklerini, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak hattı 37,5 kilometreye çıkaracaklarını bildirdi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.