islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İstatistikler: Korona Ölümleri Rakamların Çok Üzerinde

İstatistikler: Korona Ölümleri Rakamların Çok Üzerinde
3 Nisan 2020 14:45
A+
A-

Mirat Haber Ajansı  

Dünyada Korona hastalarında en fazla ölümün görüldüğü İtalya’dan elde edilen istatistiksel verilere bakılarak Korona virüsünden dolayı doğrudan ya da dolaylı ölüm sayısının hem İtalya’da hem de dünyada bunun çok üzerinde olduğu görüldüğü yetkililerce teslim ediliyor. İtalya’da çeşitli şehirlere bakılarak yapılan incelemede normal yıllık ölüm oranlarındaki değişimi resmi Korona ölümlerinin kapatmadığı, bunun iki katına yakın sayılar olduğu saptanmakta.

Örneğin Mart ayı normal ölüm sayısı ortalama 200 olan bir idari bölgede Mart ayında 300 ölüm çıkması ve bunların sadece 50’sinin Korona sebepli kabul edilmesi, diğer 50 ölümün de dolaylı ya da doğrudan Korona bağlantılı olduğunu gösterebiliyor. Korona’nın en yoğun görüldüğü Kuzey İtalya’daki Lombardiya’nın bütün bölgelerinde buna benzer sayılar çıktığından gerçek sayıların çok daha yukarıda olması bekleniyor.

Bu eksik veri girişi bir hükümet gizliliği veya sayıları az gösterme çabası da olmak zorunda değil. Sık sık terk edilmiş huzur evlerinde çok sayıda ölen yaşlı cesedi bulunuyor ve bunlar testlerle uğraşmadan topluca gömülüyor, Korona kurbanı olarak listelenmiyor. Bazen evinde bakım gören bir yaşlı Korona’dan değilse bile Korona korkusuyla görevine gelmeyen bir bakıcının veremediği ilacın eksikliğiyle ölüyor. Bazıları tamamen hizmeti kesen hastaneler, acil bakım ya da diğer sağlık hizmetlerinin durması sonucu hayatını kaybediyor. Pek çok kişi evinde Korona bağlantılı kalp krizi veya organ yetmezliğinden ölebiliyor. Bunlar bazen kişilerin evi paylaştıkları gençlerin de karantinaya alınması durumunu gerektireceği için normal ölüm olarak veriliyor.

Bütün bunların sonucunda bir ülkede belirtilen resmi Korona ölüm oranlarının gerçekteki dolaylı ya da doğrudan Korona bağlantılı ölümlerin çok daha altında olduğu uzmanlarca vurgulanmakta. Buna pek çok ülkenin hükümetlerinin şeffaf olmaması durumlarını, test kiti ya da tanı koyma yerlerinin yetersizliği durumlarını da eklersek dünyadaki Korona ölümlerinin Dünya Sağlık Örgütü elindeki resmi verilerin çok üzerinde olduğu varsayılmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.