islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İşte Gerçek Onur Yürüyüşü!

İşte Gerçek Onur Yürüyüşü!
19 Eylül 2022 10:47
A+
A-

İstanbul Saraçhane’de “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” öncülüğünde “Büyük Aile Buluşması” adıyla toplanan kalabalık “LGBT karşıtı” yürüyüş düzenledi.

Hafta içi çeşitli mecralarda yayınlanan video ile gözlerin çevrildiği yürüyüşe 150’ye yakın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüşü düzenleyenlerce dile getirildi. Söz konusu yürüyüşü eleştirenler ise katılımcıların arasında cemaat ve tarikatların da bulunduğunu belirtti.

LGBT’YE KARŞI BİNLERCE AİLE SESİNİ YÜKSELTTİ 
Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun çağrısı ile 150 STK’nın destek verdiği ‘Büyük Aile Buluşması’nda binlerce aile Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi. Kadın-erkek, 7’den 77’ye tek yürek olan vatandaşlar, ‘Aileyi, çocukları, gençleri ideolojik bombardımandan koruyacağız.’ dedi

Yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu ve binlerce aile, “Aile ve neslimizi tahrip planlarına sessiz kalma- çocuklarımızı korumak için yürüyoruz” sloganıyla LGBT dayatmalarına karşı Fatih’te bulunan Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi.

Küresel bir çeteye dönüşen LGBT lobisinin dayatmasına ‘dur’ demek için yola çıkan aileler, yürüyüşe çocuklarıyla katılım gösterdi. “Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de” sloganıyla düzenlene mitinge yoğun katılım sağlandı.

YÜRÜYÜŞTE KULLANILAN SLOGANLAR
Tartışmaların gölgesinde yapılan yürüyüşte Türk bayraklarının da taşındığı görüldü. Hazırlanan pankartlarda “Aileye savaş açanlara geçit vermiyoruz”, “LGBT propagandasına ve dayatmasına dur de”, “Kulak ver bu sese aile hedefte” sloganları yer aldı. Yürüyüşe katılanlar arasında yer alan oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, “Ailenin kutsallığının altını çizmek istiyoruz. Çocuklarımızın bizim için çok önemli olduğunun altını çizmek istiyoruz. Aileyi kaybetmek istemiyoruz. Geleneklerimizi kaybetmek istemiyoruz. Küresel bir dayatmaya hayır diyoruz. Yoksa insanların özel hayatlarıyla bir alıp veremediğimiz yok. Ama tek amacımız aileyi korumak. Birlikteliğimizi korumak. Küresel oyuna hayır demek” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA GÖSTERİLEN TEPKİLER 
Tartışmalar yürüyüş öncesinde ve sonrasında da devam ederken, tepki gösterenler arasında sanatçıların mesajları da dikkat çekti.

Mabel Matiz: LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ve söz konusu kamu spotu ile ilgili herkesi LGBTİ+’larla dayanışmaya çağırıyorum. Uygar bir toplumda böyle bir şeyin yeri yoktur ve ayrımcılık suçtur.

Aleyna Tilki: LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç.

Gökhan Özoğuz: Kimin haddine Yaradanın yarattığını kendi gibi değil diye yok saymak.

Aylin Aslım: Çocuklara tecavüz ettiler, yürüyüş yapmadınız. Çocukları öldürüp intihar dediler, yürüyüş yapmadınız. Her gün kadınlar ölüyor, yürüyüş yapmadınız. Esasen inandığınız bir ilkeniz yok ve bunu siz dahil herkes biliyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.