islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5999
EURO
34,7171
ALTIN
2.497,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Endonezya Uçaklarının Burnuna Maske Takılıyor

Endonezya Uçaklarının Burnuna Maske Takılıyor

Mirat Haber Ajansı

Endonezya devlet havayolu Garuda, hükümetin “haydi maske takalım” kampanyasını desteklemek için Perşembe günü uçaklarından beşinin burnunu kapacak şekilde “maske” taktı. Maskeli görünüm, iç hatlarda ve Singapur ve Japonya’ya uluslararası uçuşlarda hizmet veren beş Airbus A330-900 Neo uçağını süsledi. Ayrıca Garuda, bu ay “Tasarımınızı Gökyüzünden Uçurun” başlıklı bir tasarım yarışması başlattı. Kazanan tasarım, diğer Garuda uçakları için kullanılacak.

Ağustos ayında, Başkan Joko Widodo, ülkedeki COVID-19 vakaları artmaya devam ederken, maske takmayı teşvik etme çabalarının yoğunlaştırılmasını talep etti. Yanıt olarak bazı bakanlıklar halka yüz maskeleri dağıttı. Sağlık Bakanlığı 1 Ağustos’tan 1 25-30 milyon maske dağıttı. Bu arada, devlete ait Teşebbüsler Bakanlığı ülke çapında 500.000 yüz maskesi dağıttı. Maske takma ihtiyacıyla ilgili mesajı eve götürme çabaları, ülkedeki COVID-19 vaka sayılarının artmasıyla ortaya çıktı. Endonezya’nın günlük enfeksiyon sayısı Eylül ayından bu yana 4.000 sınırını aştı ve yakın zamanda herhangi bir azalma belirtisi göstermedi. Ulusal COVID-19 görev gücünden Wiku Adisasmito, insanlar sağlık protokollerine uymadığı için virüsün bulaşmasından halk arasında cehaleti suçladı. Sık sık el yıkamak, kalabalıklardan ve kapalı alanlardan kaçınmak, diğerlerinden güvenli bir mesafeyi korumak ve metal kısmının bükülmesiyle burnu tam kapatan yüz maskeleri takmanın en iyi virüsten uzak durma yolu olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.