islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

İşte İmamoğlu’nun Liyakat Belgesi

İşte İmamoğlu’nun Liyakat Belgesi

 

Mülakat rezaletinin İBB cephesi!Mülakatlardaki güvenilirlikle övünen Ekrem İmamoğlu iddialar hakkında ne söyleyecek?

Mülakat dünyanın her yerinde var. Ancak mülakat süreçlerinde ehliyet ve liyakat hakim olmadığı vakit mülakatın çok sorunlu durumlar ortaya çıkarttığı da bir vakıa. Türkiye’de bu tarz problemli örneklerin sayısı saymakla bitmiyor!

Cari hükümeti mülakatlarda ehliyet ve liyakati gözetmemekle suçlayan siyasetçiler mülakat mağdurlarıyla irtibata geçerek konuyu gündem etmişlerdi. Ekrem İmamoğlu, “Mülakat var, “mülakat” var. Yaklaşık 2 yıl önce, liyakatli mülakat örneğini İBB’de ilk kez gösterdik. Uygulamamız aynen devam ediyor.” şeklinde yaptığı paylaşımla kendi mülakatlarının güvenilirliğini göstermeye çalıştı!Ancak sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlarda işin farklı bir boyutu gözler önüne geliyor. İBB’de 27 Aralık 2019 tarihinde yapılan sözleşme personel alımında bazı adayların sözlü puan ile kazanmalarının önüne geçildiği görülüyor!

Mülakat rezaletinin İBB cephesinde de çok büyük bir farklılık arz etmediğini görmek Türkiye adına yeteri kadar üzücüyken siyasilerin söylem üretme adına muarızlarını yönelttikleri eleştiriler kendilerini de kapsıyor haliyle. Netice olarak ortaya “tencere dibin kara seninki benden kara” tablosu çıkmış oluyor!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.