islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İtalya Göçmen Yasalarını Yumuşatıyor

İtalya Göçmen Yasalarını Yumuşatıyor

Mirat Haber Ajansı

İtalya, belgesiz göçmenleri kıyıya getiren yardım gruplarını cezalandıran sert kuralları yumuşattı ve evde zulüm görme riski taşıyan mülteciler için korumayı genişletti. Eski İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Matteo Salvini’nin 2018 ve 2019 yıllarında getirdiği bu sözde “güvenlik kararnameleri”, kabinenin onayladığı bir hükümet kararıyla değiştirildi. Kararnameye göre, faaliyetlerini yerine getirirken resmi emirleri ihlal eden kurtarma botları, daha önceki bir milyon Euro’ya kıyasla şimdi 50 bin Euro kadar cezalarla karşı karşıya kalacak. Yeni kurallar, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından imzalanıp resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu arada, evlerinde “işkenceye veya insanlık dışı muameleye maruz kalma riski taşıyan” göçmenler ve mülteciler sınır dışı edilmeyecek. Yeni kurallar ayrıca özel oturma izni olanların düzenli çalışma vizesi almasını da kolaylaştırıyor. İtalyan siyasetinde popüler bir isim olmaya devam eden Salvini, hareketi kınarken, aiırı sağcı Kuzey Ligi buna karşı imza toplamaya başlayacağını söyledi. Salvini, içişleri bakanıyken gemilerde göçmen ve mültecileri yasadışı bir şekilde alıkoymaktan yargılanma olasılığıyla karşı karşıya ve suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.