islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İTİBAR SUİKATSÇİLİĞİ VE PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’İN İFTİRALARI

İTİBAR SUİKATSÇİLİĞİ VE PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’İN İFTİRALARI
10 Temmuz 2023 14:55
A+
A-

Mirat Haber yazarlarından Cahit Karaalp, Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında müfteri olarak ilan etti.

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in 30. 06. 2023 ve 07. 08. 2023 tarihli köşe yazılarında Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun başında olduğu ilim merkezi KURAMER’i ve yine Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in başında olduğu İDE’yi (İslam Düşünce Enstitüsünü) hedef tahtasına koymasını sert bir dille eleştiren Cahit Karaalp yazısında, şu ifadelere yer verdi.

Şimşirgil, Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Habertürk ekranlarına sürekli çıkarıldığını ve birileri tarafından parlatılmak istendiğini söyleyerek Görmez hakkında aslı astarı olmayan FETÖ söylemini dillendirerek Görmez’in FETÖ tarafından parlatılmak istendiğini ifade etmeye çalışır, iftira atar… İstanbul Eski İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran hoca da bu asılsız iddialara reddiyede bulundu ve Şimşirgil’in kendisine dayandırdığı bilgininin yalan olduğunu beyan etti… Bozacının şahidi şıracı misali Cübbeli Ahmet efendi de FETÖ imasını öne çıkararak kendi FETÖ geçmişine bakmadan bu yazıyı sosyal medyasında paylaştı…”

Köşe yazısında İslam Düşünce Enstitüsü’nün ilk mezunlarını vermesinden dolayı düzenlenen mezuniyet törenine katılan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin beyi eleştiren Şimşirgil’e Cahit Karalp, yaptığı paylaşımında şunları söyledi.

“Diyanetten KURAMER’in feshedilmesini isteyen Şimşirgil, İslam Düşünce Enstitüsü’nün ilk mezunlarını vermesinden dolayı düzenlenen mezuniyet törenine katılan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin beyi eleştirir ve bu enstitüye destek vermesi halinde istifa etmesini önerir… Şimşirgil’e hangi hadle devlet ricaline ayar vermeye kalktığını birilerinin mutlaka sorması lazım… Bir Bakan nereye gideceğini veya gitmeyeceğini sana mı soracak Sayın Şimşirgil! Bu nasıl bir hadsizlik, pervasızlıktır…”

Cahit Karaalp yazısına şöyle devam etti:

“Doğrusu benim işim Sayın Bardakoğlu’nu, Sayın Görmez’i, İDE’yi veya KURAMER’i savunmak değil… Bu yapılarla ne doğrudan ne de dolaylı bir bağlantım da yok… Ama zulme sessiz durmak, zalime meydanı boş bırakmak içime sinmiyor… Hele İslam âlemine yararlı işler yapmak isteyen hocalarımıza saldırı yapıldığını görünce cevap yazmadan duramıyorum…

Şimşirgil hakkında uzun zamandır yazı yazmayı düşünüyordum ama hep erteliyordum… Birçok defa yazı ve söylemleri ile bardağı taşıran Şimşirgil hakkında yazmak bugüne nasipmiş… Şimşirgil, Türkiye Gazetesinin Hakikat Kitabevi aracılığı ile yayınladığı yalan ve fitne dolu kitaplarına bakmadan, avret mahalline ayetleri kuvvet macunu niyetine okutan Pazar arkadaşının uyduruk söylemlerine ve daha nice bozuk düşüncesine bakmadan Görmez hakkında şu pervasız sözleri söyleyebilmektedir: “İsveçli bir değil bin Kur’ân yaksa Kur’ân-ı kerime zerre zarar veremez. Bilakis ilgi ve alakayı artırabilir. Fakat Görmez gibiler, Kur’ân-ı Kerim üzerinde derin şüpheler meydana getirerek inancı ve imanı tehlikeye atmaktadır!..”

Ben de aynı sözleri Şimşirgil ve taifesi için söylüyorum… Sizin İslam algısına ve Müslümanlara verdiğiniz zararı İslam düşmanları veremez… Sizin din algınızdan Allah’a sığınırım…

Şimşirgil, Prof. Ünvanına sahip olsa da aslında Görmez’i anlamış veya anlayacak birisi değildir… Şimşirgil’in, Görmez’i anlamadığını ve anlayacak bir donanıma da sahip olmadığını iftira ve garez dolu yazılarında görebilirsiniz… Görmez Mısır ülkesinden bahsetse Şimşirgil mısır tarlasını anlıyor… Görmez düşünce üretir, Şimşirgil hikâye anlatır… Biri uyandırır, diğeri uyutur… Aslında belki de tahammül edemedikleri şey de budur…

Şimşirgil, Görmez’in “Büyük günahlar artık değişti. Bizim günah-ı kebairleri Kur’ân’ı Sünneti dikkate alarak güncellememiz gerekiyor” sözünden şu alakasız ifadeyi anlamayabilmektedir: “Demek ki yakın bir tarihte LGBT’li olmayı günah-ı kebairin dışına atabilir!..” Görmez’in tarihselci olduğunu söyleyecek, KURAMER’in Kur’an’ı ayıklama faaliyetinde bulunduğunu ifade edebilecek kadar müfteri birine ne denebilir?”

HABER YORUM

Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış daha sonrasında ise kendini ilmi çalışmalara vermiş insanlara da yapıcı eleştiride bulunulabilir.

Ancak Prof. Dr Ahmet Şimşirgil’in Türkiye Gazetesinde ki köşesinde, eleştiriden iftira da bulunması, kabul edilemez bir durumdur.

Bizler, Mehmet Görmez Hocayı Mescid-i Aksa’da okuduğu hutbeyle, hatırlayacağım.

MİRATHABER.COM

KURAMER    İDE      ALİ BARDAKOĞLU    MEHMET GÖRMEZ    Ahmet Şimşirgil

 

CAHİT KARALP

 

Yorumlar
  1. Ali GÜNAYDIN dedi ki:

    Teşekkürler Muhterem Câhit BEY. Duygularımıza tercüman olmuşsunuz. Unutulma korkusu yaşayanlar, saygıdeğer ilim adamlarına saldırarak gündemde kalmaya çalışırlar. Ancak üflemekle güneşin sönmeyeceğini bilemeyecek kadar hevâlarının esiridirler.