islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5137
EURO
34,5803
ALTIN
2.493,63
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İzmir Adliyesiye’sine Patlayıcı Getiren Teröriste İstenen Ceza Belli Oldu

İzmir Adliyesiye’sine Patlayıcı Getiren Teröriste İstenen Ceza Belli Oldu
14 Şubat 2022 15:43
A+
A-

Saldırıdan yaklaşık 6 ay önce mühimmatları Mardin’den İzmir’e otobüsle getirip örgüt mensuplarına teslim eden Suriyeli Delil Hıso hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve 12 Ekim 2021’de tutuklanan Delil Hıso hakkında yürüttüğü soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Delil Hıso’nun, silahlı terör örgütü PKK/KCK YPG-PYD içerisinde faaliyet yürüttüğü, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de gerçekleştirilen saldırıdan yaklaşık 6 ay önce İzmir’e geldiği, bu esnada yanında el bombası, çok sayıda mermi ve TNT olarak adlandırılan patlayıcı madde getirdiği kaydedildi.

Delil Hıso hakkında, 1 kez “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma”, 2 kez de “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçlarından olmak üzere 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca Hıso’nun, 19 kez “kasten yaralama” ve 24 kez “patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından da cezalandırılması talep edildi.

İddianame, İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilerek, saldırıda kullanılan otomobili temin ettiği ve daha sonra yurt dışına kaçtığı belirlenen Abdulkahar Karasaç ile irtibatı bulunduğu belirlenen İsa Zorlu hakkında açılan ve aynı mahkemede görülen davayla birleştirilmesine karar verildi.

ŞÜPHELİ EMNİYETTE ANLATTI 
Delil Hıso, iddianamede yer alan emniyetteki ifadesinde, YPG’nin baskısı sonucu Suriye’nin Kamışlı bölgesinde örgüte katıldığını, ideolojik eğitim aldığını ve bir süre Mardin’de inşaat ve tekstil işlerinde çalıştığını aktardı. Nusaybin’de bulunduğu dönemde ‘çukur eylemleri’ne, tekstil firmasında birlikte çalıştığı İ.E.’nin isteği üzerine katıldığını ileri süren Hıso, aynı kişinin isteğiyle, eylemlerde belirli bölgelerde barikatlar kurduğunu kaydetti.

BOMBALAR TATLI KUTUSUYLA TAŞINDI 
Çukur eylemlerinin ardından Kızıltepe’de çalıştığı fabrikanın sahibinin yeğeniyle İzmir’e tatile gitmeye karar verdiklerini aktaran Hıso, mühimmat ve bombaların Mardin’den İzmir’e taşıması olayını şöyle anlattı: “Okul arkadaşım Fadi’yi arayıp, İzmir’e geleceğimizi söyledim. 2016 yılı Temmuz ayında İzmir’e bilet aldığımızda Fadi bana, terminalin neresinde ve üzerimde nasıl bir kıyafet olduğunu sordu. Bir müddet sonra Suriyeli 2 şahıs motosikletle terminale geldi. İ.H. adındaki kişi elindeki beyaz renkli 5 tatlı kutusunu gösterdi. Koltuklarımızı sordu ve bin lira para verdi. Bu para ile tatlı kutularını İzmir’de Fadi’ye teslim etmemizi istedi. Kutuların içerisinde ne olduğunu sordum, kutuları açmamam ve içine bakmamam konusunda ısrar etti. Otobüse bindiğimizde koltukların üzerinde 3 kutunun, koltuğun önünde de 2 kutunun olduğunu gördüm.” İzmir’de kendisini okul arkadaşı Fadi ile 2 kişinin karşıladığını aktaran Hıso, daha sonra Buca’da bir eve gittiklerini öne sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.