islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İzmir’de Korkutan Deprem, Peki Şimdi Ne olacak?

İzmir’de Korkutan Deprem, Peki Şimdi Ne olacak?
30 Kasım 2021 10:12
A+
A-

İzmir’de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 9. dakika sonra ikinci bir deprem meydana gelince halkta büyük bir panik oluştu.
Ege Denizi’nde İzmir’in Urla ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. 10 dakika sonrasında aynı bölgede 4.3 şiddetinde bir sarsıntı daha meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamasına göre bölgede herhangi bir hasar olmadı.
İzmir sabah vakitlerinde merkez üssü Urla açıkları olan Ege Denizi’ndeki depremle sarsıldı. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem saat 07.00’de gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 5.1 olarak kayda geçerken derinliğinin 3.97 kilometre olduğu belirlendi. Çevre illerde de sarsıntı hissedildi.
Depremin merkez üssünü Oniki Adalar olarak duyuran Kandilli şiddetinin ise 5.3 olduğunu açıkladı.
10 Dakika Sonra Yine Sarsıldı
Depremin yaklaşık on dakika sonrasında aynı bölgede şiddeti 4.3 olarak ölçülen bir sarsıntı daha meydana geldi.
Tunç Soyer Hasar Olmadığını Açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası açıklamada bulunarak şunları ifade etti, “Ege Denizi’nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
Vali Köşger: Olumsuz Bir Durum Yaşanmadı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. Köşger, “Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.