islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Japonya Tokyo Olimpiyatları’na 100 gün kala büyük engellerle karşı karşıya

Tokyo olimpiyatları için çalışmalar yürütülürken, korona virüsün mutasyon geçirmesi ve vakalardaki artış oyunların erteleneceği yönünde endişeleri de arttırdı.

Japonya Tokyo Olimpiyatları’na 100 gün kala büyük engellerle karşı karşıya

Tokyo olimpiyatları için çalışmalar yürütülürken, korona virüsün mutasyon geçirmesi ve vakalardaki artış oyunların erteleneceği yönünde endişeleri de arttırdı.

Mirat Haber Ajansı

Olimpiyat ateşi Japonya’yı dolaşıyor ve dünyanın dört bir yanındaki sporcular antrenman programlarını hızlandırıyor, ancak geciken Tokyo 2020 oyunlarının nihayet açılmasından 100 gün önce, organizatörleri muazzam zorluklarla karşı karşıya. En büyük baş ağrısı, yeniden mutasyon geçiren korona virüs. Hindistan ve Brezilya gibi ülkeler yeni varyantlarla mücadele ediyor ve vakalarda yeni bir artış ve devam eden korona virüs sınır kısıtlamaları birçok olaya engel oldu. Japonya’da aşılama programı, gelişmiş ekonomiler arasında en yavaş olanı oldu; Tokyo yumuşak kilitlenmelere girip çıkıyor ve vakalarda yeni bir artışla mücadele ediyor. Dün Tokyo Tabipler Birliği başkanı, artan enfeksiyonların Oyunları gerçekten zor hale getirebileceği konusunda uyardı.

 Oyunları başarılı kılacağız

Osaka kentindeki vakalardaki artış, organizatörleri geçen ay Fukuşima’da başlayan Olimpiyat meşalesi için planlarını değiştirmeye zorladı ve olay seyircisiz bir parkta kapalı bir kursa taşındı. Yabancı seyircilerin 23 Temmuz’da başlayacak Oyunlara katılmaları çoktan engellendi, ancak organizatörler herhangi bir yerli izleyiciyi nasıl idare edeceklerine henüz karar vermediler. Tokyo Valisi Yuriko Koike, Oyunların 100 gününü kutlamak için dün düzenlenen törende, zorluklara rağmen etkinliği başarılı kılmaya kararlı olduğunu ifade etti. Sporcular ayrıca uluslararası sahneye dönmek için sabırsız görünüyorlar. Katılanların karantinaya girmeleri veya aşı olmaları gerekmeyecek olsa da, birçok ülke takımlarını çoktan aşılamaya başladı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, erişime sahip olmayan ülkelerdeki sporcular için Çin yapımı dozları güvence altına aldı.

 Yarışmacılar, 200’den fazla ülkeden 15.000 kişiyi barındırması beklenen ve düzenli olarak virüs testiyle karşılaşacak olan Tokyo’nun Chuo koğuşundaki sporcu köyünde kalacaklar. Organizatörler, şehirdeki sporcuları ve seyircileri takip etmeleri için 126.000 gönüllü planladı. Nakamura, yaz sıcağı ve neminin Tokyo için başka bir engel oluşturduğunu ve maskeli insanların salonların dışında sıraya girmesi gibi hem ısıyı hem de korona virüs karşı önlemlerini dengelemenin zor olduğu durumlar olacağını vurguladı. Mekânların çevresindeki halka açık yollarda yapılan hazırlıkları denetleyen şehir yetkilisi Yoichiro Hara, ısı yorgunluğunun semptomlarının korona virüsün semptomlarına benzer olabileceğini ekledi. Bazı yerel organizatörler, Tokyo’dan gelen bilgilerin yavaş geldiğinden ve medyadan önemli gelişmeleri öğrendiklerinden şikayet ediyorlar. Tokyo’nun 90 kilometre güneybatısında bir şehir olan Oyama’da yol yarış parkurunu hazırlayan Mie Watanabe gibi diğerleri, aylarca çalışmanın boşa gideceğinden endişe ediyor. Anketler, Japonların çoğunun ya Oyunlara daha fazla ertelendiğini ya da iptal edildiğini gösteriyor, ancak etkinliğin bu yaz düzenlenmesini destekleyen rakamlar, Ocak ayında sadece yüzde 11 iken, Mart ayında yaklaşık yüzde 27’ye yükseldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.