islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Jaradat Ailesine Ev Yıkımı Cezası!

Jaradat Ailesine Ev Yıkımı Cezası!
19 Ocak 2022 12:21
A+
A-

Bir aydan kısa bir süre önce İsrail, Ömer (20) ve Ghaith (17) Jaradat’ı tutukladı, daha sonra anneleri Ataf’ı (49), kardeşi Şeyh Muhammed Jaradat’ı ve diğer 6 akrabasını, Homesh yerleşiminin yakınında (Nablus’un kuzeybatısında) bir İsrailli yerleşimcinin öldürülmesiyle bağlantılı olarak tutukladı ve tüm ailenin yaşadığı “toplu ceza” dizisinde bir bölüm oluşturdu.

TOPLU HEDEF ALMA!

Baba Jaradat;  istilanın çocukların ve yetişkinlerin korkutulması ve açık ve aşırı soğukta evin dışında tutulması da dahil olmak üzere birkaç saat sürdüğünü ve kendilerini ısıtmalarına veya ihtiyaçlarını gidermelerine izin vermediğini.

Daha sonra ne mi oldu? askerler tarafından götürüldüler, kelepçelendiler, gözleri bağlı, terör ve şiddet halindeydiler ve cinayetle suçlandılar. Jaradat ailenin 8 üyesi tutuklandı ve birçok -şantajla- kendilerine ve başkalarına karşı suçlamalar kabul ettirildi.

Tutuklamaya ek olarak; Jaradat ailesi, yıkım durumunda gidecek başka bir yer olmadığı için, onları boşaltmayı reddeden İşgalci Ataf’ın ailesinin 3’ü de dahil olmak üzere evlerinin 6’sının yıkılmasıyla ilgili bildirimlerle karşı karşıya “Moloz üzerinde veya caminin bodrumunda yaşamak dışında başka seçeneğiniz yok. ” dedi.

Ataf Jaradat’ın kızı Hanadi (14) İşgal askerlerinin sorgulama ve dayaktan tutukladığı sırada annesineuygulanan şiddete ek olarak, tuvalete tek başına dahi gitmesini engelleyip ona eşlik etmesi gibi baskı altında kaldığını ve yine de dayandığnı belirtti. Ayrıca diyabetik ve hipertansif annesine ilacını getirmeyi reddettiler ama yine de ona elveda diyebildi ve annesi ona “Sen benim küçük kıymetli yoldaşımsın , ailemize iyi bak” dedi.

İşgal makamları, Damon Hapishanesinde bulunan esir anne Ataf hakkında herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddederek, avukatının kendisini ziyaret etmesine izin vermeyerek, El-Celame hapishanesinde (kuzey Batı Şeria) gözaltına alınan oğulları Ömer ve Ghaith’in içinde bulunduğu ailenin cezasını artırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.