islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Joe Biden’dan Rusya’ya Gözdağı: Kimyasal Silah Kullanırsa Karşılığını Veririz

Joe Biden’dan Rusya’ya Gözdağı: Kimyasal Silah Kullanırsa Karşılığını Veririz
25 Mart 2022 09:21
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi’nde son dakika açıklamalarında bulundu. Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşına vurgu yaparak enerji ve gıda güvenliği üzerine çalıştıklarını kaydetti. Biden, Rusya’nın nükleer ve kimyasal silah açıklamalarına karşılık ise, “Kimyasal silaha karşılık veririz” dedi.

Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşına vurgu yaparak enerji ve gıda güvenliği üzerine çalıştıklarını kaydetti. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın G20’den çıkarılması gerektiğine inandığını ve Ukrayna’nın G20 toplantılarına katılabileceğini söyledi.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanması durumunda karşılık vereceklerini ve bu karşılığın da kimyasal silahın kullanım şekline bağlı olacağını söyledi.

Biden’ın açıklamalarından satır başları: 
Çin Devlet Başkanı’na Rusya’yı desteklemesinin maliyetini anlattım. ile samimi görüşme gerçekleştirdik. Ona Rusya’ya yardım etmesinin sonuçları olacağını açıkça söyledim. Onu tehdit etmedim ama Amerikan firmalarının Rusya’dan ayrıldığını hatırlattım. Umut ediyorum bu işe dahil angaje olmaz. Çin’in ekonomik geleceğinin Rusya’dan daha çok Batıya bağlı olduğunu anladığını düşünüyorum.

Ursula von der Leyen, Çin ile görüşecek. Yaptırımlar sadece Rusya’yı değil pek çok ülkeyi de etkiliyor. Avrupa ülkelerini, bizim ülkelerimizi etkiliyor. Ben mülteci kamplarını ziyaret ettim. O kamplarda insanların nasıl baktıklarını görüyorsunuz. İnsani yardımları devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.