islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4884
EURO
34,7733
ALTIN
2.491,83
BIST
9.506,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Joker’den Öldürmeye Davet

Joker’den Öldürmeye Davet

Günümüzde yaygın etkisi olacak bir sanat eseri üretmek, maddi destek, tanıtım desteği, dağıtımcı desteği gerektiriyor. Çağımızın kitlesel sanatları sinema, müzik, dizi ve bilgisayar oyunları üretmek, tanıtmak ve dağıtmak için kapital bulmak gerekiyor.

Kapitali almak ve eseri dağıttırmak için kapitalin sahipleri, yani Hizbüşşeytan bazı önkoşullar istiyor. Allah’a başkaldırı var mı? Homoseksüellik var mı? Dine saldırı var mı? Cinsel azgınlık bol mu? Yeryüzünde fesad var mı? Tarihteki erdemli kişiler aşağılanıyor mu? Evrime methiye var mı? Paralel evren saçmalığı var mı? Ümitsizlik pompalanıyor mu? İntihar övülüyor mu? Şiddet, cinnet, kan, katliam beyinlere yerleştiriliyor mu? 

Bunlar varsa o zaman para da var. Önce şeytana hizmet sonra sanatsal yönler. Bunlar yoksa para çok zor. Tanıtım daha da zor. Kötülenmezse yine iyi. Dağıtım neredeyse imkansız.

İşte böyle bir arka planda Joker filmi tasarlandı ve yapıldı. Şiddeti yücelttiğinden yapım için 60 milyon dolarlık parayı aldı, daha çekimler başlamadan Joachim Phoenix’in Oscar adayı olacağı duyuruldu. Venedik’te Altın Aslan aldı. Dünya çapında sinemalarda yer ayırtıldı. 

Ortaya çıkan film sanatsal olarak dahiyane. Bunda bais yok. Phoenix olağanüstü oyunculuk sergiliyor. Oscar onun. Yönetmenlik mükemmel. Sinematografi insanın aklını başından alıcı. Bir sanat eseri mi? Bunda tartışma yok. 

Ancak bir propaganda sanatı eseri, bir Satanizm güzellemesi, şiddete övgü, deliliği yüceltme, insanları vahşete yöneltme. Bilinçaltlarına cinayet sizi güçlendirir mesajı. Bir zavallı akıl hastasının nasıl bir sadist katile dönüştüğünün ve nasıl halk kahramanı olarak mutluluğa erdiğinin kanlı bir anlatımı. 

Para, medya ve dağıtım şeytanın partisinin elinde olduğu çağımızda, sanat da onların elinde. Orada da Türkiye’de de.

Süleyman Nazif KALAYCI

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.