islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kabe’deki Görüntüler Alay Konusu Oldu! Kutsal Mekanda İbadet Şekli Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu

Kabe’deki Görüntüler Alay Konusu Oldu! Kutsal Mekanda İbadet Şekli Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu
3 Aralık 2022 12:05
A+
A-

Kabe ziyaretinde Safa ve Merve arasında elektrikli araçla Say yapılması tartışma konusu oldu. İslam aleminin en kıymetli en kutsal yerlerinin başında kıble, yani Kabe geliyor.

Her yıl milyonlarca Müslüman, gerek hac gerek umre için bu kutsal mekanı ziyaret ediyor. Milyonların buluşup ibadet ettiği bu kutsal mekanda, zaman zaman ibadet edenlerin ibadet şekli veya davranışları gündeme geliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLA SAY
Gündeme gelen son konu ise elektrikli araçlarla ibadet şekli. Kabe ziyareti sırasında yapılan ibadetlerden biri de Safa ve Merve arasındaki Say ibadeti. Ziyaretçiler bu ibadeti yürüyerek yapmaları gerekirken elektrikli araç kullanmaya başladı.

Bu eğilim ise oldukça kalabalık bir kesim tarafından kabul gördü. Binlerce elektrikli araç, iki nokta arasında gidip gelmeye başladı.

GÖRÜNTÜLER ALAY KONUSU OLDU
O anları kaydeden bir ziyaretçinin sosyal medya paylaşımı ise gündem oldu. İbadetini elektrikli araçlarla yapanlara sosyal medyadan tepki yükselirken görüntüler tartışmalara neden oldu.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.