islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Malezyalı eldiven üreticisinin işçileri için konteynerlerde yaşıyor iddiası

Malezyalı eldiven üreticisinin işçileri için konteynerlerde yaşıyor iddiası
Mirat Haber Ajansı

Malezyalı bir eldiven üreticisi LA Glove, yüzlerce işçisinin, ülkenin insan kaynakları bakanının modern kölelik olarak tanımladığı kötü koşullarda metal nakliye konteynerlerinde yaşadığını yalanladı. Bakanlık yetkilileri dün Kuala Lumpur’un hemen dışındaki Kajang bölgesinde bir eldiven üretim fabrikasına baskın düzenledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, işçiler tesisin arkasına dizilmiş sıkışık, kirli nakliye konteynerlerinde yaşayan işçiler buldular. Bir bakanlık sözcüsü, fabrikada çoğu göçmen olan 781 işçinin çalıştığını söyledi. Brightway Holdings Sdn Bhd, baskının Pazartesi günü erken saatlerde iştiraki LA Glove’da gerçekleştiğini doğruladı, ancak işçilerinin konteynerlerde yaşadığını reddetti ve sözcü tarafından verilen sayıdan daha az işçi olduğunu söyledi.

Raporlar, Güneydoğu Asya ülkesinin, dünyanın en büyük tıbbi eldiven üreticisi Top Glove’un Covid-19 salgınının ardından eldiven imalat firmalarındaki işçi konaklama birimlerinin incelemesini artırmasıyla geldi. Top Glove, 5.000’den fazla işçiye virüs bulaştıktan sonra Malezya’nın en büyük virüs patlamasının odak noktası olurken, diğer iki eldiven üreticisi de salgınlar bildirdi. İnsan Kaynakları Bakanı S. Saravanan, Kajang’daki fabrikadaki yaşam koşullarının gördüğü en kötü durum olduğunu söyledi. Ayrı bir Facebook gönderisinde Saravanan, fabrikadaki koşulların Malezya’daki işçilerin barınma standartlarını ihlal ettiğini söyledi ve şirketleri çalışanlarına uygun yaşam olanakları sağlamaya çağırdı. Brightway İnsan Kaynakları Müdürü Alice Michael, şirketin çalışanların ortalıkta dolaşıp Covid-19’a maruz kalmasını istemediği için işçilerin fabrikaya yakın ancak sınırlarının dışında üç katlı bir binada yaşadığını söyledi. Şirket, önümüzdeki Salı günü insan kaynakları bakanlığıyla görüşme talimatı aldığını ancak daha fazla ayrıntı vermediğini söyledi. Sağlık yetkilileri, bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olabilecek koşulları gerekçe göstererek fabrikanın yedi gün süreyle kapatılmasını emretti. Brightway, yüz maskelerini doğru bir şekilde takmadıkları ve sosyal mesafe gereksinimlerini takip etmedikleri için, frenlemenin çalışanın kişisel sorumsuzluğunun bir tezahürü olduğunu söyledi. Kapatma emrini iptal etmek için durumu düzeltmek için adımlar atacağını söyledi. Malezya, Eylül ayından bu yana koronavirüs vakalarında bir artış yaşadı, 100.000’e yakın vaka ve 430’dan fazla Covid-19 ölümü bildirildi.

Malezya’yı tanıyalım;

Malezya Güney Doğu Asya’da yer alan fiziki konumuna bağlı olarak doğu – batı olarak adlandırılan ada ülkesidir. Parlamenter monarşi ile yönetilen federal bir devlettir. Ülke nüfusu yaklaşık 32 milyondur. Başkenti Kuala Lumpur’dur. Ülke nüfusun %61 Müslümandır. Kişi başına düşen milli gelir 30.858 dolardır. Uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kalan ülke 1957’de İngiliz Milletler Topluluğu’nda kalması şartı ile bağımsızlığını ilan etti.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.