islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kaçak Eski Makedon Başbakana Azmettirme Cezası

Kaçak Eski Makedon Başbakana Azmettirme Cezası

Macarsitan’a iltica eden Kuzey Makedonya eski başbakanı Belediye Başkanı’na saldırıya azmettirmekten suçlu bulundu

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Makedonya’nın kaçak eski Başbakanı Nikola Gruevski, 2013 yılında Üsküp belediyesinin binasında bir çete saldırısını kışkırtmaktan 29 Eylül’de ceza mahkemesi tarafından bir buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gıyaben yargılanan Gruevski, Devlet fonlarını kullanarak lüks bir Mercedes satın almak için iki yıl hapis cezasını çekmekten kaçınmak için 2018’de Budapeşte’ye kaçmıştı. Macaristan eski başbakana sığınma hakkı verdi.

Gruevski, Üsküp’ün Merkez belediyesinin muhalif belediye başkanı Andrej Zernovski’nin yerel seçimleri kazanmasından kısa bir süre sonra 2013 yılında düzenlenen bir gösteri sırasında Zernovski’ye saldırı emri vermekle suçlandı. Dava, büyük bir skandala yol açan ve sızdırıldıklarında ülkeyi büyük bir krize sürükleyen yasadışı olarak dinlenen bir dizi görüşmeyle ortaya çıktı. 15 Eylül 2016’da, beşi şiddeti kışkırtmakla, dokuzu doğrudan fail olmakla suçlanan 14 kişi hakkında şiddetten dava açılmıştı. Gruevski, muhafazakar VMRO-DPMNE partisinin eski bir lideri ve 2006-2016 yılları arasında başbakandı. Kendisi ayrıca Kuzey Makedonya’daki diğer yolsuzluk suçlamalarından yargılanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.