islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

KADİR İNANIR EVLİ Mİ? HAYAT ARKADAŞI NE DEMEK?

KADİR İNANIR EVLİ Mİ? HAYAT ARKADAŞI NE DEMEK?

Türk medyasında İslam Dini’nin iman ve yaşam kurallarına uygun imanlı adam bulamazsınız. Azın azı istisnalar ise genel kuralı bozmaz.

Bunun gibi yüreği ile imanlı ve yaşamı ile İslami çizgili kişileri de Yeşil Çam’ın ünlüleri arasında  bulamazsınız. Yeşilçam’ın meşhurları arasında bulamayacağınız bir şey de dini ve geleneksel anlamıyla evli çiftlerdir.

KADİR İNANIR’IN HASTALIĞI

Bu konu da nerden çıktı diyebilirsiniz.

Ülkemizin tanıdığı sinema insanı Kadir İnanır sağlığı ile gündemde. Onu, inanç dünyasıyla yakından tanımıyoruz. Her halde Fıtrat kardeşimiz olan Kadir İnanır’a sağlık ve âhiret hayatını mutlu edecek Hak yaşam dileriz.

JULİDE  KURAL  HANIM KİM?

Kadir İnanır’ın sağlığı ile bilgileri Julide Kural  veriyor. Bu hanımefendi Kadir İnanır’ın nesi olur?

Julide Kural hanımın Kadir İnanır’ın evli olduğu karısı değil ama ne demekse hayat arkadaşı. Medyada okuyabildiğimiz bilgiler şöyle:

Büyük bir aşkla ilişkiye başlayan çift, ne evlendi ne ayrıldı. Dolu dizgin aşk, bu sene 25 yılını devirdi.”

METRES HAYATI MI?

Bunun halk dilindeki karşılığı yaşananın metres hayatı oluşudur. Biz aralarında -İslami ölçülere göre de eksik olan ve halk söyleminde İmam nikahı denilen- birlikteliği meşrulaştırıcı bir bağ olduğuna inanmak istiyoruz.

Ama Ülkemizin tanıdığı ve sanatçılar olarak saygı duyduğu insanların böylesi bir görüntü verme hakkı yoktur.

Metres hayatı da evlilik hayatı gibi tek eşle yürütülür. İslam’a göre bir zina birlikteliği olan metres hayatında erkek üzerinde nafaka yükümlülüğü yoktur. aralarında miras da gerçekleşmez.

Sinema dünyasında 25 yılı deviren evli çiftler bile azdır. Böyle iken 25 yıllık nikâhsız birliktelikle insanımıza verilmek istenen mesaj nedir; verilmek istenen mesaj aile kurumu ve kutsallığının tanınmadığı mı? Öyleyse bu durum açıkça belirtilmelidir ki biz de ona  göre yargıda bulunabilelim.

Sağlığına yeniden kavuşmasını dilediğimiz Kadir İnanır’ın artık bu konuya ciddiyetle eğilmesini arzu ederiz..

Bizim İslam ile şekillenen dünyamızda tek meşru birliktelik yolu evliliktir. Bundan ötesi metres hayatıdır ve bir tür zina yaşamıdır.

Şözü,  metres hayatının haramlığını gösteren Rabbimizin Kur’ân ayeti i ile bağlayalım:

{ Evet! Bugün, temiz ve güzel olan her şey size helâl kılınmıştır. Daha önce kendilerine Kitap verilmiş olan Yahudi ve Hristiyanların yiyecekleri de size helâldir. Onların, Allah’ın adını anarak kesmiş oldukları eti helâl olan hayvanlardan ve ürettikleri bütün temiz ve helâl yiyeceklerden yiyebilirsiniz. Aynı şekilde, sizin yiyecekleriniz de onlara ve diğer bütün insanlara helâldir. 

Ayrıca, gerek Müslümanlardan, gerekse sizden önce Kitap verilen Hristiyan ve Yahudilerden Allah’ın varlığına ve birliğe inanan namuslu kadınlar da, —iffetinizi korumanız; yani onlarla evlilik dışı ilişkilere girmemeniz  ve metres hayatı yaşamamanız şartıyla— evlilik bedeli olan mehirlerini verdiğiniz takdirde onlarla evlenmeniz size helâldir. Fakat Müslüman bir kadın, Yahudi veya Hristiyan bir erkekle evlenmemelidir.
Bu ayetlerin ortaya koyduğu prensiplere uymak, sizin imanınızın bir gereğidir. Unutmayın ki:

Her kim Allah’ın hükümlerini reddederek iman edilmesi gereken ilke ve kuralları inkâr ederse, bütün yaptıkları iyilikler boşa gidecek ve âhirette de o, kesinlikle hüsrana uğrayacaktır! } (Maide 5/5)

Ali Rıza Demircan

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE-

Yorumlar
  1. Adnan Hattat dedi ki:

    Sa hocam sizden başka bu konuları dile getiren yok Allah Razı olsun