islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

EVLİLİK YARDIMI GERİ ÖDEMESİZ YAPILMALIDIR

EVLİLİK YARDIMI GERİ ÖDEMESİZ YAPILMALIDIR
12 Şubat 2024 10:45
A+
A-

Sevindirici haber şöyle:

{Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren  Aile ve Gençlik Fon’undan aile kurmak isteyen gençler faydalanacak. Başvurular 15 Şubat’ta başlıyor.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Aile ve Gençlik Fonu’nun uygulamasına yönelik yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Evlenecek gençleri heyecanlandıran 150 bin lira değerindeki faizsiz kredide nihayet sona gelindi. Başvurular 15 Şubat’tan itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “aile.gov.tr” internet sitesinden alınmaya başlayacak.]

VERGİLERİMİZ YARDIMLARA HARCANMALIDIR

Ülkemiz, dünyamızın sömürücü kapitalizmine eklemlenerek temel bir yanlış yaptı. İç ve dış borçları ve bu borçların faizleri giderek artıyor. Vergilerimizin önemli bir kısmının borç faizlerine ödenmesi, bizi hem rahatsız ediyor, hem de günahkâr kılıyor.

Allah insanı erkek ve kadın olarak yaratmış, ayrıca aralarına ruhi ve cinsel cazibe halk etmiştir. Hem erkek kadına, hem de kadın erkeğe eğilimli ve ihtiyaçlıdır. Onları birleştirmenin/kavuşturmanın en sağlıklı ve ahlakî yolu evliliktir.

Yüce Allah Kur’ân’da evleniniz emrini verdiği gibi evlendiriniz emrini de vermektedir.

Evlendirme emri, hem ailelere ve hem de İslamî devlet yönetimine verilmektedir. Görelim:

“ Ey İslâm toplumunun yöneticileri, aile reisleri, mahalle büyükleri! İçinizden evli olmayan evlilik çağında dul veya bekâr bütün hür Müslümanları ve evlilik hayatının sorumluluklarını yerine getirebilecek fikri ve ahlâkî olgunluğa ulaşmış savaş esirleri  ve yaşamları size bağımlı kişileri evlendirin. Eğer onlar fakir oldukları gerekçesiyle yuva kurmaktan çekiniyor iseler, korkmasınlar. Çünkü Allah lütuf ve bereketi sayesinde onları hiç kimseye muhtaç etmeyecektir. Unutmayın ki, Allah kudret ve merhametiyle sınırsızdır, her şeyi bilmektedir.”

PARASAL YARDIM

Evlendirme emrinin gerektirdiği bir görev de parasal yardımdır. Çok şükür yurdumuzda analar- babalar çocuklarının evliliğine yardımcı olmaktadır. Bu yardım çalışmalarına -borç verme suretiyle de olsa,- devletimizin katkı vermesi yerindedir ve sevindiricidir. Bu yardımlarını çocuk yardımı olarak daha da çeşitlendirilmesi ve artırılması gerekir.

Bizim teklifimiz gerçekten ihtiyaçlı olan gençlerimize yapılacak evlilik  yardımlarının geri ödemesiz olmasıdır. Bunun için ödenen faizlerin gereğince vergilendirilmesi yeterli  kaynağı oluşturacaktır.

Konunun bir diğer önemli tarafı da ahlakî yönüdür. Ahlakî sapmalar genelde cinsellik alanındadır. Bu bakımdan evliliği teşvik ahlaka katkıdır.

Hulasa aile toplumun temelidir. Kurulmasını teşvik ve yaşatılmasına katkı bizler için bir ibadet görevidir. Çünkü evlilik yaratılışımızın  gereği, Rabbimizin ve peygamberimizin buyruğudur.

Sözü Allah’ımıza bırakalım:

“Allah’ın kudret ve merhametinin delillerinden biri de, size kendi cinsinizden, yanlarında huzur ve mutluluk bulabileceğiniz eşler yaratması ve aranıza sevgi ve şefkat duyguları yerleştirmesidir. Hiç kuşkusuz bunda, düşünen insanlar için nice dersler, nice ibretler vardır.” (Rûm 21)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: HABER YORUM, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.