islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3942
EURO
34,7933
ALTIN
2.438,85
BIST
10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Kahramanmaraş’ta Tarihi Tevrat Bulundu

Kahramanmaraş’ta Tarihi Tevrat Bulundu
25 Ocak 2024 13:30
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 1300 Yıllık Tarihi  Tevrat Bulundu

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde, güvenlik güçlerinin dikkatli çalışmaları sonucu, tarihi eser kaçakçılarının elinde bulunan Tevrat yaklaşık 1300 yıllık…   Bu Tarihi Tevrat’ın,  bölgenin zengin tarihi mirasına yeni bir ışık tutacağı bildiriliyor.

Operasyon Detayları

Edinilen bilgilere göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dulkadiroğlu ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, F.K. (55) ve S.A.A. (49) isimli iki şüphelinin, el yazması bir Tevrat kitabını satmaya çalıştıkları belirlendi.

Tarihi Eserin Ele Geçirilmesi

Şüpheliler, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla Dulkadiroğlu ilçesinde yakalandı. Yapılan üst aramalarında, deri üzerine İbranice el yazmasıyla yazılmış ve uzmanlar tarafından yaklaşık 1300 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi Tevrat bulundu. Bu tarihi eserin, bölgenin ve genel olarak insanlık tarihinin anlaşılmasına katkı sağlayacak önemli bir buluntu olduğu vurgulandı.

Soruşturma Süreci

Olayla ilgili olarak, tarihi Tevrat hakkında  adli makamlara bilgi verildi ve derhal bir tahkikat başlatıldı. Şüphelilerin tarihi eser kaçakçılığı yapmak suçundan yargılanacakları belirtildi. Bu olay, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığın önlenmesi konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi.

Tarihi ve Kültürel Önemi

Bulunan Tarihi Tevrat’ın, hem dini hem de tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, eserin detaylı incelenmesi sonucunda, daha fazla bilgiye ulaşılacağını ve bu bilgilerin, tarihi olayların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağını ifade ediyorlar.

Bu olay, Kahramanmaraş ve çevresinin zengin tarihi mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Yetkililer, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelenin devam edeceğini ve bu tür eserlerin korunarak incelenmesi gerektiğini vurguluyor.

HABER YORUM

Anadolu topraklarımız bereketli olduğu kadar da büyük bir tarihi mirasa sahip bir konumda…

Gerek Milattan önce  gerekse Milattan sonra Anadolu topraklarında yaşayan medeniyetlerin tarihi kalıntıları, bizlere bir emanettir ve korunması gerekir. Yakın zamanda Türkiye’nin Şanlıurfa ilinin sınırlarında bulunan ”Göbeklitepe” yapısının keşfedilmesiyle birlikte, Anadolu’nun hem arkeolojik hem de tarihi olarak ne denli önemli bir coğrafi bölge olduğunu, bizlere bir kez daha kanıtlanmıştır.

Tarihi mirasa sahip çıkmak adına, Kahramanmaraş ilimizde bir operasyonla ele geçirilen Bin 300 yıllık Tevrat, uzmanlar tarafından incelenecek ve belli bir döneme ışık tutacaktır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.