islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5068
EURO
34,9114
ALTIN
2.432,41
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

KAMÂLİST SOLUN KİMYASINDA DİN YOK MU?

KAMÂLİST SOLUN KİMYASINDA DİN YOK MU?
15 Haziran 2023 15:03
A+
A-

 

Rabbimizin muhteşem bir hediyesi olan İstanbul Boğazının fiziksel gelişime pek uygun olmayan ve bir zamanlar Çınaraltı’sı  ve çaylarıyla meşhur olup çokça ziyaretçisi olan semtinde oturuyorum.

Yirmi yıl kadar önce, ben ve çocuklarım cemaati olalım diye satın aldığım evim sahil yolu üzerindeki tarihi camiye çok yakın.

Sabah namazını üç kapıcı ve iki-üç emekli-yaşlı ve fasılalı gelen iki genç Ömerimizle birlikte cemaatle kılıyoruz.

Şimdi, kıldığınız namazı niye konu ediyorsun diyeceksiniz de, amacım, sabah namazları tarihi camilerde böylesi toplumsal etki yoksunu üç beş cemaatle kılındıkça, tek başına kurtarıcı görülen bir Tayyip ve AK Parti değil bin Tayyip ve AK  Parti iktidar olsa, değişen pek bir şey olmayacağına işaret etmektir. Çünkü yerdiklerimizle örtüşüyoruz.

68 KUŞAĞINDAN EMİN EFENDİ

Cemaatimizden 68 kuşağından Emin efendi aydın adamdır. Namazdan sonra onunla dertleşirim.

Geçen sabah kendisine şöyle dedim:

Yahu Emin efendi! Aslında toparlanıp ülkemize hizmet etmesini istediğim şu CHP’yi anlamıyorum. Milletimizle aralarındaki kültürel bariyerleri bir türlü görüp kaldıramıyor. Geçen gün bir yazımda sordum;

  • Ey CHP! İktidara gelmeye talipsiniz ama ülkemizde her hafta yaklaşık 27.5 milyon insan Cuma namazı kılıyorken “CHP’nin Genel merkez, İl ve ilçe teşkilatlarında aktif görev yapan kişilerden Cuma namazı kılan kaç kişi var?

Sözümü bitirmeden Emin efendi şöyle deyivermez mi?

 Hocam hâla öğrenemedin mi?

KAMÂLİST SOLUN KİMYASINDA/DOĞASINDA DİN YOKTUR, OLSA CHP’İNDE YÖNETİCİ OLAMAZ.

İnanamadım. Gerçi CUMHURİYET dışında laiklik dahil CHP’nin savunduğu düşüncelerin yerli olmadığını biliyordum da…Yine de ürperdim.

Bekliyorum, şimdi birisi bana Emin efendinin yanıldığını söyleyemeyecek mi?

HATIRLAMIŞKEN…

Ülkemizdeki eğitim sisteminin sonucu hakiki müminler de gerçek kâfirler de azaldı. Her yerde çift değil çok yüzlüler kol geziyor. İktidar veya muhalefet fark etmiyor.

2019 mahalli seçimlerinden önce mühendis yeğenim, Ekrem İmamoğlu’nu tanıdığını ve onun Cuma namazı kıldığını söylemişti.

Gerçi Kamâlistleri razı etmek için Kamâl Atatürk’ün izinde ama elalemin gözü önünde eşi ile dansa kalkan İmamoğlu, eskiden olduğu gibi Cuma’da secdeye varabilir mi?

Ofludur, üstelik NİFAK dönemindeyiz. Ümit kesilmez.

Acaba toparlanmasını istediğimiz CHP’ye İmam oğlunu mu önersek…

EYMEN ERDEM

“SATILIK KALEM” TARTIŞMASI BÜYÜYOR