islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

“SATILIK KALEM” TARTIŞMASI BÜYÜYOR

“SATILIK KALEM” TARTIŞMASI BÜYÜYOR
15 Haziran 2023 13:30
A+
A-

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmada bazı gazetecileri “Satılık kalem” olarak nitelemesi, sol cenahta büyük tartışmalara sebep oluyor.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında, seçimlerden önce kendisini destekleyen ancak seçim hezimetinden sonra “İstifa” çağrısı yapan Fatih Portakal, İsmail Saymaz, Uğur Dündar ve Fatih Altaylı gibi gazetecilere sert sözlerle yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında; “Eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp önyargılarıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Kalemini satan, kendisini savcı yerine koyup karar veren gazetecinin, gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir.” Demişti.

Bu sözlerden sonra ise Fatih Portakal, SZC TV’de sunduğu ana haber bülteninde “Kalemini satanlar kimlermiş, o arsızlar kimlermiş, o yüzsüzler kimlermiş? Ben çok merak ediyorum, ben öğrenmek istiyorum. Suyu bulandırmayın” diyerek cevap verdi.

HABER YORUM

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinden sonra, CHP içinde ki tartışmaların alevlenmesini dikkatle takip ediyoruz.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu arasında kızışan başkanlık kavgasını ya da genel başkanın gazeteciler hakkında ki söylemleri üzerinde durmak yerine, bu yapılan açıklamaların ortamı çok gerdiğini hatırlatmak istiyoruz.

Bizim naçizane tavsiyemiz, kavganızı kapalı kapılar ardında yapın, uzlaşın… Ve bu toplumu daha fazla germeyin. Toplumumuzun gerilmeye değil, uzlaşıya ihtiyacı vardır.

Kanaatimizce CHP’nin genel Başkan değiştirmeye değil, halk ile arasına koymuş olduğu bariyerleri kaldırmaya ihtiyacı var.

Mesela CHP, İslami motif taşıyan her şeye Laiklik ilkesi adı altında karşı çıkışlarına son vererek, halk ile arasında duran en büyük bariyeri kaldırabilir.

Mesela CHP, iktidarın yaptığı her şeye, buna TCG Anadolu da dahil karşı çıkmak yerine, destekleyebilir ve Savunma sanayi alanında  kendilerinin  hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyu ile paylaşabilir.

Mesela CHP, koltuk kavgasına düşmek yerine, ekonomik açıdan halkın refahını sağlayacak projeleri hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirebilir.

Mesela Ekrem İmamoğlu, koltuğa geldiği ilk günden beri kurduğu Cumhurbaşkanlığı hayalinden artık vazgeçip, İstanbul için çalışmaya başlayabilir.

Bu millet sizden gözle görülür elle tutulur projeler ve hizmetle beklemektedir….

Kavga, döğüş ve gerginlik değil…

MİRATHABER.COM

CHP   KEMAL KILIÇDAROĞLU  Fatih Portakal   SZC TV   SATILIK KALEM

KAMÂLİST SOLUN KİMYASINDA DİN YOK MU?