islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kamerun Polisi Ramazan’da Müslümanlarla Çatıştı

Kamerun Polisi Ramazan’da Müslümanlarla Çatıştı
10 Mayıs 2020 15:37
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kamerun polisi Ramazan ayının başında camilerde dua eden Müslümanları koronavirüs nedeniyle toplanmama emirlerini ihlal ettikleri için dağıtmak için güç kullandı. Polisin yaptığı açıklamada, Müslümanları ülkenin Batı, Merkez ve Uzak Kuzey bölgelerindeki en az 13 Camiden, COVID-19 nedeniyle hükümet yasağına rağmen camilerde teravih namazını kılmaya ısrar ettikleri belirtildi. Kamerun’da özellikle ülkenin Kuzey bölgelerine yoğunlaşmış geniş bir Müslüman azınlık yer almakta.

Polis ayrıca, Kamerun’daki bazı Müslümanların COVID-19 salgınının en şiddetli olduğu enfeksiyonların bulunduğu kasabalardan gelen Müslüman olmayan yabancıları uzaklaştırdıklarını, bu durumdaki Kamerunlulardan 175 şikayet telefonu aldıklarıı söylediler. Bazı imamlar, köylerdeki Müslümanların herhangi bir COVID-19 vakasına sahip olmayan köylerden gelmeleri ve virüsün köylerine gelenlerin de uzak tutulmadı halinde yerel camilerinde Ramazan namazlarına katılmanın güvenli kalacağını savunuyorlar. Fakat çoğu imam, Kur’an ve Hz. Muhammed’in hayatların sağlık ve hijyen yoluyla korunması gerektiğini öğrettiği mesajını vermeye çalışıyor ve bu nedenle tüm Müslümanlar Kur’an’ın öğretilerine itaat ederek evde kalmalarını savunuyor. Kimsenin hükümeti camilerin kapatılmasını istediği için suçlamaması gerektiğini, çünkü bunun hayat kurtaracağını vurguluyorlar.

Kamerun’un ilk COVID-19 davası 5 Mart’ta doğrulandı. Hükümet, diğer önlemlerin yanı sıra Hıristiyanlardan ve Müslümanlardan yayılmasını önlemek için evde ibadet etmelerini istedi. Sağlık bakanlığı, Kamerunlular COVID-19’u ciddiye almazlarsa vakaların artmaya devam edeceğini bildirdi. Kamerun Afrika’nın batısında, Berlin Konferansı’nda Alman İmparatorluğu’na bırakılarak onlar tarafından sömürülen, bunu ardından Fransız ve İngiliz sömürgeciler tarafından sömürülen, daha önce hemen hemen tamamen Müslüman çoğunluğu olmasına rağmen zamanla Müslümanların iç bölgelere doğru azınlık haline getirildikleri, hal-ş hazırda Fransızca konuşan yöneticilerin hakim olduğu ve İngilizce konuşan bölgelerin ayrılık istedikleri bir ülke.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.