islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Libya: Meşru Hükümet Kentleri Hafter’den Geri Alıyor

Libya: Meşru Hükümet Kentleri Hafter’den Geri Alıyor
16 Nisan 2020 12:59
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın BM tarafından tanınan meşru hükümet güçleri Pazartesi günü, stratejik bir kasabayı ve başkent Trablus yakınlarındaki dört şehri yeniden kontrol altına alarak darbeci general Halife Hafter’e sadık milisler, püskürttü ve bölgeleri geri aldı.  

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin silahlı kuvvetler sözcüsü Mustafa El-Muciye, Trablus’un güneyindeki Sorman’ın merkezine girdiklerini ve tamamen kontrol altında olduklarını bildirdi. Günün ilerleyen saatlerinde meşru hükümet silahlı kuvvetleri Trablus’un batısındaki Sabrate’yi de ele geçirdi. Hükümet güçleri, Tunus sınırını güvence altına almak için Trablus’un batısındaki El-Eceylet, El-Cemil ve Rıkdalin şehirlerinin kontrolünü yeniden ele aldı.

El-Muciye, hükümet güçlerinin kurtarılmış şehirlerden geri çekilen Hafter güçlerini kaçarken hedef almaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi. Geçen Nisan ayından bu yana savaş suçlusu Hafter’in güçleri tarafından saldırılarda 1000’den fazla kişi öldü. Başkent bu saldırılarına karşı bu yıl 26 Mart’ta “Barış Fırtınası Harekâtı” nı başlattı. Harekatta her geçen gün yeni başarılar elde edildiği kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.