islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3363
EURO
35,1873
ALTIN
2.247,37
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Kar Yağışı ile Hayat Durdu

Kar Yağışı ile Hayat Durdu
15 Ocak 2022 17:31
A+
A-

Van’ın Muradiye ilçesinde dün sabahtan bu yana etkili olan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 50 santime ulaşırken, ilçede yaşam durma aşamasına geldi.

Doğu Anadolu Bölgesinin büyük bir bölümünü etkisi altına al kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Dün akşam saatlerinde ilçede başlayan kar yağışı halen etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 70 santimetreyi bulurken şehir merkezinde ise 50 santimetreye geçti.

Yağışın etkisiyle akşam saatlerinden itibaren bazı bölgelerde ağaç devrilmesi ve elektrik kablolarında kopma gerçekleşti.

Çatısız evlerde ikamet eden bazı aileler ise sabahın ilk saatlerinden itibaren evlerinin damlarını temizlemeye başladılar. Yola çıkan sürücüler ise yoğun kar yağışı nedeniyle önce zincir bağladılar, sonra yola koyuldular.

Sürücüler kar yağışı nedeniyle bazen önlerini bile görmekten zorluk çektiler. Muradiye Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışının başladığı saatten itibaren şehir merkezinde ve köylerde kapalı yol bulunmaması mesai harcamakta.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, “Kar yağışı ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik. Belediyemize ait karla mücadele ekiplerimiz kar yağışın başladığı andan itibaren sahada olup toplam 10 araç 22 personel ile ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yol açma çabaları devam ediyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.