islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kara Kış Geliyor

Kara Kış Geliyor

Nihayet beklenen kara kış geliyor. Bu sefer Balkanlardan değil, Kara Deniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası 6 ile 10 derece arasında ısı düşmesine sebep olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ya0pılan açıklamaya göre Türkiye, bu hafta ortasından itibaren soğuk hava dalgasına girerek Kış mevsimine adımını atıyor.

Çarşamba günü akşamı Karadeniz üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak olan soğuk hava dalgası Önce Karadeniz ve Marmara bölgesi, ardından tüm Türkiyeyi etkisi altına alacak. Gelen soğuk hava dalgasına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların tedbirli olması için uyardı.

SOĞUK HAVA DALGASI NASIL YAYILACAK

Yapılan açıklamaya göre Çarşamba akşam saatlerinde Marmara Bölgesi’nin tamamını terk edecek olan sıcak hava yerini kış havasına bırakacak. Perşembe günü ise bütün yurtta kış havası hakim olacak. Doğu Karadeniz sahillerinden başlayacak olan soğuk hava dalgası Perşembe günü akşamına kadar bütün Türkiye’yi etkisi altına alacak. Kar yağışı Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayarak daha sonra yerini tam kar yağışına bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre yurt genelinde sıcaklıklar bir hafta boyunca sürekli düşüş göstererek mevsim normallerinin altına inecek. Perşembe gününden itibaren Türkiye’nin bir çok yerinde yer yer kar yaşığı görülecek.

Mevcut sis durumunun Çarşamba gününe kadar devam edeceğinin belirtildiği açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Marmara ve Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyinde yoğun sis bekleniyor.

SİS NE ZAMAN DAĞILACAK

Açıklamada Özellikle İstanbul, Marmara ve Trakya’yı etkisi altına alan yoğun sis olayının Salı günü Türkiye’yi terk edeceği belirtiliyor. Sis olayının bitmesinden hemen sonra Marmara bölgesinde yağmur yağışı başlayacak. Aynı gün Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı belirtiliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi bu hafta çok bulutlu günler yaşayacak. Bölge’de yer yer sis, pus ve yağmur bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Yeni haftanın az bulutlu geçmesi beklenen Ege Bölgesi’nde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ

Yeni haftanın az bulutlu geçmesi beklenen Karadeniz Bölgesi’nde yer yer yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Gün doğumu ve gün batımı saatlerinde sis beklentisi varlığını koruduğu Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.