islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4338
EURO
56,3447
ALTIN
6.843,41
BIST
14.108,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Karadavi’nin 6 çocuğunun mal varlığına el konuldu!

Karadavi’nin 6 çocuğunun mal varlığına el konuldu!
19/08/2017 09:49
A+
A-

İhvan Mensubu oldukları gerekçesiyle mal varlıklarına el konulan 16 kişi arasında, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi’nin 6 çocuğu da yer alıyor.

İhvan Mensubu oldukları gerekçesiyle mal varlıklarına el konulan 16 kişi arasında, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi’nin 6 çocuğu da yer alıyor.

Mısır’da’Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu’ oldukları gerekçesiyle aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin 6 çocuğunun da bulunduğu 16 kişinin tüm mal varlıklarına el konulduğu açıklandı.

Mevcut yönetim tarafından oluşturulan İhvan’a Bağlı Mal Varlıkları ve Emlak Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada,’Aralarında Karadavi’nin 6 çocuğu Abdurrahman, Muhammed, Usame, Siham, Ala ve Esma’nın da bulunduğu İhvan mensubu 16 kişinin bütün mal varlıklarına el konulmuştur.’ ifadeleri yer aldı.

Mallarına el konulan kişiler arasında Karadavi’nin kızı Ula el-Karadavi’nin eşi olan muhalif Vasat Partisi yöneticisi Husam Halef’in de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca,’söz konusu kişilerin doğrudan veya dolaylı olarak sahip oldukları bütün taşınmazlar ile nakit mal varlıklarına el konulduğu’ ifade edildi.

Husam Halef’in avukatı Ahmed Mazi, konuya ilişkin açıklamasında’Yusuf el-Karadavi’nin kızı Ula haricindeki 6 çocuğunun ülke dışında olduğunu’ açıkladı.

Mazi, müvekkilinin malına el konulmasının’yasadışı’ olduğunu belirterek, gerekli tüm itirazları yapacaklarını dile getirdi.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013’te,’İhvan’ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması’ kararı vermişti.

Mahkeme ayrıca İhvan’ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almış, bu çerçevede birçok İhvan mensubu ve teşkilata bağlı kurumun mal varlıklarına el konulmuştu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.