islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
ALTIN
2.433,84
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Korona’dan Korkan Ürdün Şehir Kapattı

Korona’dan Korkan Ürdün Şehir Kapattı

Mirat Haber Ajansı

Yetkililerin bildirimlerine göre koronavirüs enfeksiyonlarında dört aydır görülen en büyük günlük vaka artışının ardından Ürdün krallığı, Pazartesi’den itibaren Suriye sınırına yakın bir şehri tamamen giriş çıkışlara kapatacak ve kentte sokağa çıkma yasağı uygulayacak. Sağlık bakanlığı, son 24 saatte kaydedilen 39 vakanın yarısının Suriye sınırı yakınındaki Ramsa kentinden geldiğini söyledi. Yetkililer, Suriye ile Caber sınır kapısından krallığa giren kamyon şoförleri ve şahısların virüsü yaydığını iddia ediyor. Ramsa, yetkililerin geçen Haziran ayında ülke çapında bir sokağa çıkma yasağını gevşetmesinden bu yana, bir il merkezinde ilk kez serbest hareketlere kısıtlamalar getirilmesine sahne oluyor.

Ürdün, bölgedeki en düşük enfeksiyon vakalarından birine sahip. Toplam bütün vakaların sayısı 1,438 iken mevcut aktif vaka sayısı 184 kişiyle sınırlı. Ancak Suriye’den gelen vakaların yayılması, krallığı geçen Çarşamba günü, Suriye ve Lübnan’ın Körfez ve Irak’a transit malları için bir ticaret damarı olan Caber sınır kapısını bir hafta süreyle kapatmaya zorladı. Başbakan Ömer er-Rezzaz Pazar günü yaptığı açıklamada, komşu ülkelerdeki ani artış ve sosyal mesafe ve sağlık önlemlerinin uygulanmasındaki kayıtsızlık göz önüne alındığında önümüzdeki birkaç gün içinde sınır kapısında daha sert önlemler alınacağını söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.