islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KARANLIKTA AKLÎ DENGE OLMAZ

KARANLIKTA AKLÎ DENGE OLMAZ
2 Eylül 2023 11:00
A+
A-

Haberler bitmez, önemli olan haberin Müslümanca yorumlanmasıdır.

Endülüs Emevi İşlam Devleti’nin  yedi asır aydınlattığı İspanya’da bizden beter bir akıl tutulması yaşanıyor.

Önce Rabbimizi dinleyelim:

“ Allah, inananların koruyucusu, yardımcısı, rehberi, dostu ve velisidir. Onları zulüm, cehalet ve sapıklık karanlıklarından ilim, iman ve hidâyet aydınlığına çıkarır.
 İnkâr edenlere gelince, onların velisi de Allah’ın otoritesini ve hükümlerini hiçe sayarak kendilerini ilâhlaştıran insan ve cin şeytanları, yani tâğûtlardır. Bu azgın şeytanlar, onları aydınlıktan karanlıklara sürüklerler. İşte bunlar cehennem halkıdırlar ve sonsuza dek orada kalacaklardır. “ (Bakara 2/257)

Anlaşılacağı üzere Allah, emirleri ve yasaklarıyla insanları Hakka; hakkı temsil eden Nur’a yani aydınlığa götürür.

Allah’ın elçileri olan  Peygamberlerin ortak tebliğleri olan iman ve yaşam kurallarına inanmayanlar da örneğin yöneten ve yönetilen olarak birbirlerini yaratılışın aydınlığından batılların karanlıklarına düşürürler.

KARANLIK DAVRANIŞ

Bir erkeğin evli olmadığı bir kadına sarılması ve onu dudaklarından öpmesi karanlık bir davranıştır. Eşcinsellik ise çok çok daha karanlık bir eylemdir.

İslam’da her iki işlem de haramdır ve yasaktır,

Şimdi sunulan bilgilerin ışığında aşağıda sunulan haberi okuyalım, sonra da yorumlayalım.

 By euronews  25/08/2023

{ İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Kadınlar Dünya Kupası Finali sonrası kadın futbolcu Jenni Hermoso’yu rızası olmadan dudağından öptüğü gerekçesiyle yapılan çağrılara rağmen istifa etmeyeceğini söyledi.

Federasyonun acil toplanan genel kurulunda dört kez peş peşe “istifa etmeyeceğim” diyen Luis Rubiales, “sahte feministlerin” başlattığı cadı avının kurbanı olduğunu iddia etti.

FIFA da kadın oyuncuyu dudaklarından öpen İspanya Futbol Federasyon Başkanı hakkında soruşturma açtı. }

EŞCİNSELLİĞE EVET DE ÖPÜŞE HAYIRMI?

Simsiyah bir karanlık olan eşcinselliği ve eşcinsel evliliği onaylamış İspanya’da futbol federasyonu başkanının  çok daha hafif bir karanlık olan kadın sporcuyu dudaklarından öpmesini toplumsal bir tartışma ve çatışma konusu yapması hayret vericidir.

Bu durum bize karanlıklar içinde aklî denge aranamayacağını göstermektedir.

Hak görüş olan aydınlığı bilmiyorsanız karanlıkların bazan birine, bazan de diğerine düşebilirsiniz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.