islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kaşıkçı’nın Nişanlısından MBS’ye Dava

Kaşıkçı’nın Nişanlısından MBS’ye Dava

Mirat Haber Ajansı

Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, gazetecinin korkunç cinayeti nedeniyle Salı günü ABD bölge mahkemesinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a (MBS) dava açtı. Aynı zamanda Cengiz ve Kaşıkçı’nın ölümünden önce kurduğu bir insan haklar grubu, Washington Bölge Mahkemesi’nde MBS ve iki düzineden fazla Suudi yetkiliye karşı dava açtı. Kaşıkçı’nın, Cengiz’le evlenmek için Riyad’ın ABD büyükelçiliğinde gerekli belgeleri güvence altına almak iüzere başlayan komplosunun kurbanı olduğunu iddia ediliyor.

Washington Büyükelçiliğindeki Suudi yetkililerin ABD’deki belgeleri alamayacağını ve bunun yerine İstanbul’a gitmek zorunda kalacaklarını söylediği, Washington Büyükelçiliği’ndeki Suudi yetkililer, MBS’nin İstanbul Suudi Konsolosluğunda onu öldürmek için bir fırsat yaratmakla suçlanıyor. Bu yanlış yönlendirme Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana geldi. Kaşıkçı’nın ABD’deki siyasi faaliyetler üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olması amaçlanan genel komplonun bir parçasıydı. Davaya göre sanıklar ve komplocular bu eylemleri Kaşıkçı’yı öldürme niyetiyle planladı. Kaşıkçı nihayet 2018 yılının Ekim ayında konsoloslukta öldürüldü ve muhtemelen parçalanmış cesedinden kalanlar ailesine iade edilecek. Suudi Arabistan, ajanlarının Kaşıkçı’yı öldürdüğünü kabul etti. CIA, Kaşıkçı cinayetini MBS’nin yönettiğine karar verdi. Ancak onu, MBS rızası olmadan gerçekleştirilen başarısız bir teslim operasyonundan sorumlu tutuyor. Bu dava ile Cemal için hakikati ve adaleti sağlayabileceklerini uman Cengiz yaptığı açıklamada, yaşananları dile getirmek için Amerikan sivil adalet sistemine güvendiğini ve bunu yapanları eylemlerinden sorumlu tuttuğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.