islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2769
EURO
34,6976
ALTIN
2.409,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KASSAM TUGAYLARI, İSRAİL’E AİT TANK VE ARAÇLARI VURUYOR

KASSAM TUGAYLARI, İSRAİL’E AİT TANK VE ARAÇLARI VURUYOR
3 Kasım 2023 13:00
A+
A-

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarında,  işgalci İsrail ordusuna ait tank ve araçları hedef aldı.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki farklı bölgelerinde işgalci İsrail güçlerine saldırı düzenlendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Gazze’nin kuzeybatısında Yasin-105 füzeleriyle iki tankı, iki buldozeri ve iki aracı hedef aldık.” denildi. Ayrıca yapılan açıklamada  “Kassam mücahitleri, Cuhr ed-Dik’te bir grup düşman askerini RPG roketatar ile hedef aldı.” ifadelerine yer verildi.

Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’nde de İsrail ordusuna ait iki askeri aracın, “Yasin-105” füzesi ve el yapımı patlayıcı kullanılarak imha edildiği belirtilen açıklamada, Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki El-Halidi Camisi yakınlarında da İsrail askerlerini taşıyan bir aracı füzeyle imha ettiği kaydedildi.

HABER YORUM

Katil ve Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirmekte olduğu soykırım 7 Ekim gününden bu yana devam ediyor. İlk günden beri söylediğimiz gibi İsrail, kara harekatı yapmaktan çekindi ve korktu.

Kara harekatı yapmaya mecbur olduğu için de Gazze’nin belirli noktalarından harekatı başlattı ama korktuğu başına geldi. Havadan sivil halkı bombalayarak savaştığını zanneden katil İsrail, Kassam Tugaylarının direnişiyle karşılaştı.

Kassam Tugaylarının büyük direnişiyle karşılaşan İsrail, yıllardan beri bir algı olarak dünyaya lanse edilen “İsrail’in ordusu dünyanın en sistemli ve güçlü ordusu” algısının da bir anda yerle yeksan olmasına sebep oldu.

Gazze’de Kassam Tugayları karşısında karizmayı çizdiren İsrail ve Amerika, şimdi ne yapacağını bilemez vaziyette, soykırıma devam ediyor.

Ancak, bir Müslüman olarak şu ayeti celileyi lütfen unutmayalım:

“Ve onlar hile yaptılar, Allah da (onlara) hile yaptı. Ve Allah, (hileye karşı) hile yapanların en hayırlısıdır.” (A’li İmran 54)

MİRATHABER.COM