islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Katar 2022 Dünya Kupası’nın dördüncü stadyumunu açtı

Katar 2022 Dünya Kupası’nın dördüncü stadyumunu açtı
Mirat Haber Ajansı

Katar, Cuma günü Al-Sadd ve Al-Arabi arasındaki Amir Kupası finaline ev sahipliği yaptığı sırada, 2022 Dünya Kupası sahasının dördüncüsü olan Al Rayyan Stadyumu’nun açılışını yaptı. Eski Barcelona ve İspanya orta saha oyuncusu Xavi Hernandez’in antrenörlüğünü yaptığı Al-Sadd, Cezayir forveti Baghdad Bounedjah’ın iki gol atmasının ardından Al-Arabi’yi 2-1 yenerek 17. Amir Kupası şampiyonluğunu kaldırdı. FIFA Başkanı Gianni Infantino yaptığı açıklamada, harika bir futbol stadyumu olduğunu söyledi. “Atmosfer inanılmaz, sahaya çok yakın koltuklarla, eminim ki 2022’de Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yaptığında mükemmel bir futbol stadı olacak” ifadesini kullandı. Infantino, Katar’ın bir sonraki FIFA Dünya Kupası için çok iyi hazırlandığını ve Orta Doğu ve Arap dünyasında bir ilk olan turnuvanın unutulmaz bir bölümüne ev sahipliği yapma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi.

Amir Kupası finalinin tarihi Katar Ulusal Günü’ne denk geldi ve ülkenin 2022 Dünya Kupası finaline tam olarak iki yıl içinde ev sahipliği yapması planlanıyor. 40.000 kişilik mekan, 16 tura kadar yedi Dünya Kupası maçına ev sahipliği yapacak. Dünya Kupası’ndan sonra, altı antrenman sahasını içeren Al Rayyan’ı çevreleyen bölge, yerel topluluk için bölgesel bir spor merkezine dönüştürülecek. Khalifa International, Al Janoub ve Education City, hali hazırda açıklanmış olan diğer üç Dünya Kupası mekanı. Khalifa Uluslararası Stadyumu, Katar 2022 için turnuvaya hazır ilk mekandı ve Katar 2022’de 16 tura kadar olan play-off maçlarına sahipliği yapacak. Education City Stadyumu, koronavirüs salgını sırasında ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarına saygı duruşunda bulunan sanal bir etkinlik sırasında Haziran 2020’de açıldı. Katar 2022 boyunca çeyrek final etabına kadar olan maçlara ev sahipliği yapacak.

Katar’ı tanıyalım;

Katar Devleti, Arap yarımadasının doğusunda Basra Körfezinde yer almaktadır. Ülke nüfusu 2,15 milyon olup Müslüman ülkedir. Ülke nüfusunun %88 yabancılar oluşturmaktadır. Kişi başına düşen milli gelir 138,910 dolardır. İngiltere sömürgesi olan ülke, 1971 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. İngilizceyi ikinci ana dil olarak kabul eden bir ülkedir. Üniter anayasal mutlak monarşi tarafından yönetilmektedirler. 

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.