islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Katar’dan Klas Hareket

Katar’dan Klas Hareket

26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na katılan Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin Suudi Arabistan’ın başını çektiği Körfez diktatörlüklerinin baskıları ve yalnız bırakma duvarını kırmak için yoğun diplomatik çaba sarfetti. Bir çok Arap ülkesi hükümet başkanları ve bakanları ile görüşen Mikati aradığı desteği bulamadı. Buna rağmen oluşturulan ablukanın hafifletilmesi yönünde talepleri de geri çevrilen Mikati’ye Katar’Dan dostluk eli uzatıldı.

Daha önce Suudi Arabistan-BAE konsorsiyumunun Körfez’de oluşturduğu çete tarafından ablukaya alınıp boğulmaya çalışan Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Sani, Lübnan’ın yine aynı çete tarafından boğdurulmasına izin vermeyeceğini belirtti.
Yapılan görüşmede Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Sani, Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El Sani’yi en kısa sürede Beyrut’agöndereceğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Mikati, Katar Emiri’ne “Lübnan’ı destekleyen kalıcı duruşu” için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Mikati ayrıca Kuveytli mevkidaşı Şeyh Sabah Halid el Hamad El Sabah ile Dışişleri Batanı Şeyh Ahmed Nasıl El Muhammed El Sabah ile de görüştü. Görüşmede Kuveyt’ten de diplomatik destek isteyen Mikati, umduğunu bulamadı. Kuveytli mevkidaşı El Sabah, “Kuveyt ve diğer Körfez ülkeleri Lübnan’a gerekli desteği verecektir” diyerek, Mikati’yi ve mevcut Lübnan yönetimini istemediklerini böylece diplomatik bir dille ifade etti.

 Toplantı’Da AB üyesi ve batılı ülkelerle de ikili görüşmeler yapan Mikati, umduğu desteği bulamadı. Körfez petrolüne bağımlı olan Batılı ülkeler, Mikati’Ye sadece vaad verdiler.

Öte yandan Türkiye’nin Lübnan’a her türlü insani ve mali yardımı koşulsuz yapmaya hazır olduğu öğrenildi.

Lübnan hükümeti başbakanlık resmi hesabı, yaşanan bu gelişmeleri kendi Twitter hesabında detaylı olarak yayımladı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.