islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3801
EURO
34,6861
ALTIN
2.398,65
BIST
10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

KENDİ EKSENİ ETRAFINDA DÖNEN DÜNYAYI BİR DÖNDÜREN VAR

KENDİ EKSENİ ETRAFINDA DÖNEN DÜNYAYI BİR DÖNDÜREN VAR
1 Aralık 2022 09:37
A+
A-

Muhterem hocamız Prof. Dr. Mehmet Maksutoğlu  “Kısasta Sizin için Hayat Vardır” başlıklı değerli makalesini aşağıda sunacağımız bölümle bitiriyor. Mirat Haber’in gözüne ve gönlüne takılan bu bölümü okuyucularımıza sunuyoruz:

{ “Günümüzde, hala 1400 yıl önceki …” diye hikmet yumurtladığını zannedenlere bir hatırlatma:

“Dünya kendi ekseni çevresine dönüyor” cümlesi YANLIŞTIR.  Doğrusu:

“Dünyayı kendi ekseni çevresinde BİR DÖNDÜREN VAR” cümlesidir.

Taş, toprak yığını dağlar, vb KENDİLERİ DÜŞÜNÜP dönmeğe karar vermiş olamayacaklarına göre… Dünyayı BİR DÖNDÜREN VAR.

Üzerinde yaşadığımız bu Yerküre, Güneşe biraz daha yakın bir yörüngede dönseydi, sıcaktan kavrulurduk, birazcık uzak bir yörüngede dönse idi, soğuktan donardık. Üzerinde yaşadığımız bu Yerküre, kendi çevresinde dönmese idi, sadece güneşe bakan tarafında hayat olacaktı, hep gündüz ve daima yaz olacaktı, arka tarafında ise, sadece karanlık ve soğuk olacak, hayat olmayacaktı, bitki yetişmeyecek, hayvan ve insan yaşamayacaktı. Yerkürenin ekseni 23 derece eğik olmasa idi, değişik mevsimler olmayacaktı; orta kısım hep yaz, kuzey ve güney bölümleri hep kış olacaktı. Üzerinde yaşadığımız toprağa, bitki yetiştirme özelliği verilmeseydi, hayvanlar da, insanlar da açlıktan öleceklerdi.

 Demek ki; insanın yaşayacağı Yerküre, buna uygun olarak yapılmış/yaratılmış ve bu uygun zemini HAZIRLAYAN da, insanın NASIL yaşaması gerektiğini bildiren mesajları, Elçileri (Peygamberleri) vasıtasıyla göndermiş.

Aldığınız çamaşır makinesini, prospektüsüne uygun olarak kullanırsanız, iyi yıkar, yoksa, kötü yıkar, yahut yıkamaz, veya bozulur. Gönderilen ilahi mesajı dikkate almazsanız, … keyfiniz bilir.” }

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.