islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme eviriliyor

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme eviriliyor
25 Şubat 2017 10:50
A+
A-

Kentsel dönüşümün yasal altyapısının tamamlanmadığını belirten Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Hinginar, bu şekilde devam ettirilmesi durumunda kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm halini alacağını savundu.

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar,kentsel dönüşüm için, yasal altyapının yetersiz olduğunu ve bu halde rant sorununun doğacağını söyledi. Hinginar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı İMSAD 35. Genel Kurulu’nda konuştu.

Hinginar: “Bizlerin geleceğe dönük yaşam şartlarını karşılayacak konutlar üretmemiz gerekiyor. Öyle ki 20-30 yıl sonra tekrar kentsel dönüşümü konuşmak durumunda kalmayalım.”çağrısında bulundu. Avrupa Birliği’nin (AB) 2008 yılında kabul ettiği yönetmelikle 2020 yılından itibaren tüm binalarda “sıfıra yakın enerjili bina” yapımını zorunlu kıldığını aktararak, “AB’de 2030 yılına kadar konutlarda emisyon salımının da yüzde 30 oranında azaltılması hedefleniyor. Biz de temiz enerjili evler konusunu gündemimize almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Hinginarşöyle konuştu: “Ülkemizde bir yapı yasamız yok. Yapı işleri genelde yönetmeliklerle düzenlenmiş durumda. Ancak, birçok yönetmelikte diğer yönetmeliklerle çelişen hususlar var. Örneğin Yangın Yönetmeliği ile Isı Yalıtım Yönetmeliği veya Deprem Yönetmeliği arasında uyumsuzluklar var. Hatta Su Yalıtım Yönetmeliği, Ses Yalıtım Yönetmeliğimiz hala yok. Bu nedenlerle de yapı kalitemiz maalesef arzu ettiğimiz nitelikte değil. Biz tüm yönetmelikleri aynı çatı altında bir araya getirecek bir Yapı Yasası oluşturmak için çalışma başlattık. Bu çalışmayı sektörümüzün tüm paydaşlarını bir araya getirerek gerçekleştirmek istedik. Ancak, itiraf etmeliyim ki bunda maalesef başarılı olamadık.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi