islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3007
EURO
34,8023
ALTIN
2.417,13
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Kenya Ordusuna Eş Şebab Saldırıları: “Onlarca Ölü Var”

Kenya Ordusuna Eş Şebab Saldırıları: “Onlarca Ölü Var”
14 Şubat 2022 10:38
A+
A-

Eş Şebab’ın Kenya’da ordu güçlerine yönelik iki ayrı saldırı düzenlediği bildirildi. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün gerçekleştirilen saldırılarda onlarca Kenya ordusu mensubu yaşamını yitirdi. Saldırıların, Somali sınırında bulunan Garissa ve Lamu bölgelerinde düzenlendiği aktarıldı.

İlk saldırı, Lamu bölgesinin Mangai ve Mlimani köyleri arasında seyretmekte olan bir askeri aracın el yapımı patlayıcıyla hedef alınması suretiyle gerçekleştirildi. Saldırıda 10’dan fazla askerin öldüğü ileri sürüldü. İkinci saldırı ise yine el yapımı patlayıcıyla, Garissa bölgesinin Lebui ve Damjali yerleşimleri arasında bir askeri aracın vurulması şeklinde meydana geldi. Bu saldırıda da en az 10 askerin öldüğü belirtildi.

Saldırıları El Kaide’nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab üstlenirken, her iki saldırıda toplam 35 Kenya askerinin öldürüldüğü öne sürüldü. Somali’de siyasi kriz derinleşirken Eş Şebab’ın da saldırılarını artırdığı göze çarpıyor.

EŞ ŞEBAB’ IN KENYA’ DA Kİ SALDIRILARI 
Eş Şebab, son yıllarda Kenya’daki ve sınır hattındaki saldırılarını artırma eğilimine devam ediyor. Yapılanma, bu kapsamda hükümete ve ordu güçlerine ait merkezleri, iletişim hatlarını ve lojistik rotaları hedef alıyor. Aynı zamanda Kenya içinde Batılılara ait merkezler ve ABD üsleri de hedef alınıyor. Bu kapsamda Eş Şebab, Kenya’nın Lamu bölgesindeki Manda Bay’de bir Amerikan üssüne 5 Ocak 2020 tarihinde saldırı düzenlemişti. Saldırıda biri resmi, ikisi paralı üç ABD askeri ölmüş, ABD’ye ait çok sayıda askeri araç ve uçak da tahrip edilmişti. Somali’nin güneyini merkez edinen Eş Şebab’ın Kenya ve Etiyopya gibi komşu ülkelerde ilerleyen süreçte etkinliğini artırabileceği tahmin ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.