islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5501
EURO
34,8968
ALTIN
2.425,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kıbrıs Türkü Cumhurbaşkanını Pazar Günü Seçecek

Kıbrıs Türkü Cumhurbaşkanını Pazar Günü Seçecek

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sakinleri, ülkenin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların ilk turda %50’den fazla oy alamaması üzerine ikinci kez oy pusulalarını kullanacak. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun seçim otoritesinin resmi olmayan verilerine dayanarak Pazar günü bildirdiğine göre, şu ana kadar %98,64 oranında sandık açılmış olan Başbakan Ersin Tatar %32,45 oy aldı. Bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı %29,76 ile ikinci oldu. Tatar ve Akıncı, 18 Ekim’de ikinci turda karşı karşıya gelecek.

Seçmenler ayrıca, yüksek mahkeme yargıçlarının sayısını artırmaya yönelik anayasa değişikliği için referandum yaptılar. Şimdiye kadar yapılan sayıma göre seçmenlerin %49,80’i değişiklikten yana olurken, %50,20’si aleyhte oy kullandı. Yedisi bağımsız aday olmak üzere seçimlerde on bir aday yarıştı. 198.867 kayıtlı seçmen, 738 sandıkta oy kullandı. Mustafa Akıncı daha çok Türkiye karşıtı ve Avrupacı bir yaklaşımdayken, Ersin Tatar Türkiye’ye daha yakın bir siyaset izlemekte. Bu nedenle Pazar günkü seçimler adanın geleceğinde önemli bir rol oynayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.