islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Tokat Sulusaray Depreminde Hasar Gören Binaların Görüntüleri

Tokat Sulusaray Depreminde Hasar Gören Binaların Görüntüleri
19 Nisan 2024 16:30
A+
A-

Tokat Sulusaray Depreminde Camiler ve Kerpiç Yapılar Hasar Gördü..

Tokat’ın Sulusaray ilçesi, 5,6 büyüklüğündeki depremin yıkıcı etkisiyle sarsıldı. Özellikle Buğdaylı Mahallesi’nde bulunan camilerde ve kerpiç yapılarında ciddi hasarlar meydana geldi. Buğdaylı Camisi’nin minaresi, minberi ve mihrabında zararlar oluşurken, kerpiç yapılar ve bir betonarme binada çatlaklar ve çökmeler görüldü. Mahalle sakinleri, felaket sonrası toplumsal dayanışma içinde, hasarların onarımı ve yeniden yapılanma için çaba sarf ediyor.

Camiler ve Binalarda Hasarlar Oluştu

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremde yıkımlar gerçekleşti. Özellikle Buğdaylı Mahallesi’nde bulunan camiler ile bazı binalarda ciddi hasarlar meydana geldi. Depremin etkisiyle Buğdaylı Camisi’nin minaresi, minberi ve mihrabı zarar gördü. Duvarlarında çatlaklar oluşan camiye giriş yasaklanırken, mahalle genelinde kerpiç yapılar da büyük zarar gördü.

Camilerde ve Binalarda Oluşan Hasarlar

Buğdaylı Mahallesi’nde yer alan Buğdaylı Camisi, depremin etkisiyle büyük zarar gördü. Minare, minber ve mihrabında meydana gelen hasarlar, cemaati derinden üzdü. Aynı mahallede bulunan kerpiç yapılar da depremden nasibini aldı. Hasarlar, bölgede yaşayan insanları ev ve ibadet mekanlarında kendilerini  güvende hissetmelerini engelliyor.

Felaket Sonrası Kurtarma Çalışmaları

Depremden etkilenen mahalle sakinleri, felaketin izlerini silmek için büyük bir çaba harcıyor. 4 katlı betonarme bir binada çatlaklar ve çökmeler meydana gelirken, mahalledeki bazı ahırlar da hasar aldı. Besicilik yapan yetiştiriciler, hayvanlarını güvenli açık alanlara çıkardılar. Gece saatlerinden itibaren, büyük ve küçükbaş hayvanlar açık alanlarda barınıyorlar.

HABER YORUM

Deprem ülkemizin yadsınamaz bir gerçeği… Bunu geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yaşadık ve gördük..

Tabii ki de depremleri, yüce rabbimizin bizlere bir uyarısı olarak görmek Müslümanca bir bakışı yansıtacaktır…

Ancak ülkemizin bir deprem ülkesi olduğundan hareketle, yerleşim birimlerinin inşasında dikkat edilmesi ve gözetilmesi gerekenler de var. Zemin etüdünden tutun da illerimizde  kentsel dönüşümün acilen gerçekleşmesi gerekmektedir.

Bizler, Tokat Sulusaray ilçesinde ki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.