islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kılıçdaroğlu HDP’den Onay Almadan Gitmedi!

Kılıçdaroğlu HDP’den Onay Almadan Gitmedi!
15 Aralık 2021 11:53
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Güneydoğu programı kapsamında Gaziantep ve Şanlıurfa’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programında yer almasına rağmen Diyarbakır annelerini ziyaret etmekten kaçınmıştı. Akit’e konuşan Diyarbakır anneleri, Kılıçdaroğlu’nun çadır ziyareti öncesinde HDP ile görüştüğünü ve bu görüşme sonrasında gelmekten vazgeçtiğini belirttiler.

HDP İLE GÖRÜŞTÜ ZİYARETTEN VAZGEÇTİ!

Güneydoğu programı kapsamında Gaziantep ve Şanlıurfa’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sıra Diyarbakır’a gelince program son anda iptal etmiş ve Diyarbakır annelerinin yanına gitmekten yine kaçmıştı. Konuya ilişkin Akit’e konuşan Diyarbakır anneleri iptal edilen ziyarete ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU, HDP’DEN İZİN ALMADAN GİTMEDİ!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Güneydoğu programı kapsamında Gaziantep ve Şanlıurfa’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sıra Diyarbakır’a gelince programda değişiklik yapmıştı. CHP Liderinin Diyarbakır annelerini ziyaretinin iptal edilmesinin ardından birçok iddia ortaya atılırken, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti iptalinin perde arkası ortaya çıktı. Akit’e konuşan Diyarbakır anneleri, ilk başta Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerini ziyaret edeceğini öğrendiklerini, ancak HDP’li yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından çadıra gelmekten vazgeçtiğini söylediler. Kılıçdaoğlu’na HDP’li yetkililerin verdikleri bilgileri de aktaran aileler, “Biz sözde HDP Diyarbakır İl binasını zorla işgal etmişiz ve devletten aldığımız destekle birlik olup kendisini çadıra kabul etmeyecekmişiz. HDP’liler kendisine böyle söylemiş. O da gelmekten vazgeçmiş” dediler.

TEK DESTEK VERMEYEN KILIÇDAROĞLU KALDI 

3 yılı aşkın bir süredir dağa kaçırılan evlatları için terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP ile mücadele eden Diyarbakır annelerine nöbete başladıkları ilk günden bu yana birçok siyasetçi, STK ve vatandaşlardan destek geldi. Ancak nöbet tutan gözü yaşlı analara tek destek vermeyen isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.