islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4183
EURO
34,8378
ALTIN
2.440,72
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Kilis’te Arapça Tabelalar Söküldü, İngilizce Tabelalara Dokunulmadı

Kilis’te Arapça Tabelalar Söküldü, İngilizce Tabelalara Dokunulmadı
15 Nisan 2024 14:30
A+
A-

CHP‘li Kilis Belediyesi Arapça Tabelaları Sökmeye Başladı: İngilizce Tabelalara Dokunulmadı.

Kilis’te, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin zaferiyle sonuçlanan değişim rüzgarları, şehirde önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Belediye yetkilileri, ilk hamle olarak kentin Arapça tabelalarını kaldırma kararı aldı. Ancak, bu kararın sadece Arapça tabelaları kapsadığı, İngilizce olanlara dokunulmadığı gözlerden kaçmıyor.

Yeni Döneme Yeni Kararlarla Başlangıç

Kilis Belediyesi’nin yeni döneme yeni kararlarla başladığı görülmekte. Belediye Başkanı Hakan Bilecen’in liderliğinde alınan kararlar arasında, kentteki Arapça tabelaların kaldırılması öne çıkıyor. Bu kararın hayata geçirilmesi için zabıta ekiplerine talimat verilmiş durumda.

İngilizce Tabelalara Dokunulmadı

Zabıta ekipleri, belediye başkanının talimatı doğrultusunda Arapça tabelaları kaldırmak için harekete geçti. Ancak dikkat çeken nokta, İngilizce olan tabelalara dokunulmaması oldu. Yapılan denetimlerde, sadece Arapça yazılı tabelaların söküldüğü ve İngilizce olanların değiştirilmediği dikkat çekti.

Esnafın İtirazları ve Sosyal Medya Tepkileri

Zabıta ekiplerinin Arapça tabelaları kaldırması, bazı esnaflar arasında itirazlara neden oldu. Denetimler sırasında esnaf ile zabıta ekipleri arasında ufak çaplı tartışmalar meydana geldi. Ayrıca, sosyal medyada da bu karara tepkiler yükseldi. Kullanıcılar, Arapça tabelaların kaldırılmasının yanı sıra İngilizce olanların da değiştirilmesi gerektiğini savundu.

CHP’li Kilis Belediyesi’nin Arapça tabelaları kaldırma kararı, şehirde tartışma yarattı. Bu kararın sadece Arapça olanları kapsayarak İngilizce olanları es geçmesi, toplumda çeşitli yorumlara neden oldu.

HABER YORUM

Bir esnaf ne yapmak ister?

Tabii ki de malını pazarlamak ve satmak ister…

Esnafın hedef kitlesinde yabancılar varsa,  malını satmak için o dilde tabela asması ilanlar yapmasından daha doğal bir şey olabilir mi?

Olamaz tabii…

Ama yok… CHP zihniyeti değişmedi ve değişmeye de niyeti yok anlaşılan…

Kilis’te olan bu absürt olay, “CHP’li belediyenin  seçim sarhoşluğu içinde aldığı bir karardır” demek istiyoruz ama diyemiyoruz. Çünkü CHP, İslami Motif taşıyan her şeye karşı olan tavrını burada da sergilemiş. Onlara göre Arap alfabesi ile yazılan her şey çağdışı… Ve hatta yobaz… Biz,  CHP’lilere, Arapça olarak dünyanın en bilimsel makalesini sunsak, onlar yazıdan dolayı bunu bile  kabul etmezler.

Madem yabancı tabelalara karşısınız, İngilizce olanları neden indirmediniz? Allah aşkına, nedir bu içinizde depreşen ve zaman zaman nükseden İngiliz hayranlığı?

Mustafa Kemal, İngilizleri İstanbul’dan ve ülkeden kovmuştu ya…

Sormadan edemiyoruz…

“Kovmadı mı yoksa?”

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.