islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kırgız Eski Cumhurbaşkanı Suçlu Bulundu

Kırgız Eski Cumhurbaşkanı Suçlu Bulundu

Orta Asya ulusunun eski liderinin mahkeme salonunun kafesli alanındaki diğer sanıklar ile birlikte oturmayı reddetmesinin ardından eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev’in yüksek profilli duruşmasında hazır bulunmasını engelleyen bir Bişkek mahkemesi, cumhurbaşkanını gıyabında suçlu buldu. Yargıç, geçen yıl Atambaev’in Bişkek banliyösündeki konutunda güvenlik güçleriyle ölümcül çatışmalar hakkındaki duruşmayı bu ay başında yeniden başlatmıştı. Atambaev’in avukatı Sergei Slesarev gazetecilere verdiği demeçte, Atambaev’in suçsuz olduğunu veyargılamanın tamamen siyasi emellerle gerçekleştirildiğini söyledi. Duruşma devam ederken düzinelerce Atambaev taraftarı ve muhalif mahkeme binasının önünde yürümüştü. Dava, Atambaev’in sağlık sorunları ve koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için empoze edilen olağanüstü hal nedeniyle Mart ayından bu yana birkaç kez ertelenmişti.

Geçen yıl Ağustos ayında güvenlik görevlileri Atambaev’in Bişkek yakınlarındaki Köy-Taş’taki binasına gitmiş, İçişleri Bakanlığı’nın 2013 yılında hapsedilmiş bir organize suç patronunun serbest bırakılmasıyla ilgili soruşturmada ifade vermeyi reddetti. Atambaev, iki günlük şiddetli saldırının ardından polise teslim edildikten sonra 8 Ağustos’ta tutuklandı. Eski cumhurbaşkanı ve destekçilerini kapsayan gerilim, bir güvenlik görevlisinin ölümüne ve 170’den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Atambaev ve 13 sanık cinayetle suçlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.