islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Görevinden İstifa Etti

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Görevinden İstifa Etti
12 Mayıs 2023 15:59
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından 4. gününde Ahbap Derneği’ne çadır satışı yaptığı anlaşılan ve tepkilerin hedefi haline gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün katıldığı televizyon programında Kızılay’ın çadır satması hakkında “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez” ifadelerini kullanmıştı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kınık yapılacak genel kurulda aday olmayacak.

ERDOĞAN: BENİ DE CİDDİ MANADA ÜZMÜŞTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kızılay ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntı probleminin olmaması gerekir” demişti.

“İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR” DEMİŞTİ

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti.

“BANA SORSALARDI AHBAP’A GÖNDERMEYİN DERDİM”

AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık şunları söylemişti; “Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı’nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP’a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.”

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.