islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2412
EURO
34,7988
ALTIN
2.382,67
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

KOCATEPE CAMİİ’NDE ÇEKİLEN SKANDAL FOTOĞRAFLARA YORUM

KOCATEPE CAMİİ’NDE ÇEKİLEN SKANDAL FOTOĞRAFLARA YORUM
15 Ağustos 2023 13:30
A+
A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada ‘zıtların büyüsü’ adıyla yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında resen soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K.’nin gözaltına alındığını duyurdu.

Paylaşımın yapılmasının ardından gelen tepkiler üzerine Ankara Valiliği “İlimiz Kocatepe Camiinde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında Valiliğimizce adlî ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.” Açıklamasını yapmıştı.

HABER YORUM

Şimdi muhtemeldir ki bunu yapanlar ifadelerinde “Sanat adına yaptık” türünden açıklamalarda bulunacaklardır.

“Neye göre ve kime göre sanat” sorusu falan sormayacağız.

Çünkü bu işi sanat için yapmadığınız besbelli…

Daha önce de Mirat Haber’de defalarca yazdık ve söyledik. Başta İslam dini olmak üzere, hiçbir din ve o dinin mensubu alaya alınamaz ve aşağılanamaz. İnsanlığın gereğidir bu…

Tekrar ifade edelim ki, yüreğinde zerre kadar insanlık duygusu bulunan biri bunu yapamaz.

TOPLUMUMUZUN SİNİR UÇLARIYLA OYNANIYOR

Farkındaysanız son zamanlarda, özellikle din üzerinden toplumumuzun tekrar sinir uçlarıyla oynanmaya başlandı. Sanat ya da özgürlükler adı altında din ritüellerini alaya almak, basitlik ve terbiyesizlikten başka bir şey değildir.

O fotoğraflar, kokuşmuşluğun göstergesidir…

O fotoğraflar, insanlığın çürümüşlüğünün göstergesidir…

Aslında o fotoğraflar, jakoben laik sistemin insanları getirdiği en son noktadır…

BU SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR.

Daha önce de defalarca yaşadığımız bu tür olaylar, sıradan olaylar değildir. Gözaltına alınan bu müptezellerin, irtibatta olduğu insanlar ve kurumlar çok iyi araştırılmalı, sonuçlar da kamuoyu ile paylaşılarak tehlikenin boyutu gözler önüne serilmelidir. Zira birileri, din üzerinden bize saldırırken, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinden de büyük bir algı yönetimi gerçekleştirmektedirler.

CAMİNİN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ NEREDEYDİ?

Bu olay konusunda merak ettiğimiz bir soru soracağız.

Selatin Camilerde ve bu tür büyük camilerin güvenliğinden sorumlu “Özel Güvenlikçiler” fotoğrafların çekildiği gün neredeydiler acaba? Bu rezilliğe nasıl izin verdiler?

ALLAH’IN DİNİYLE ALAY EDEN ISLAH OLMAZ..

Allah’ın diniyle alay edenlerin ıslah olmayacağını belirtmek istiyor ve şu ayeti kerimeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kafirleri dostlar (veliler) edinmeyin. Ve eğer inanıyorsanız, Allah’tan korkup-sakının.” (Maide 57)

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.