islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

KOKUŞMUŞ ENKAZIN İMAR PLANI

KOKUŞMUŞ ENKAZIN İMAR PLANI
5 Şubat 2022 12:00
A+
A-

Önce çok önemli bir gerçeği açıkça ifade etmeliyim. Yüz yılı doldurmak üzere olan enkaz harabeleri arasından benliğini aslına münasip gösterip şahlanacak potansiyelimiz vardır. Bu şahlanacak potansiyel gücümüz, başı gövdesinden alınmış milletimizdir.

Buna rağmen o başı, toparlayıp gövdeye kazandıracak mekanizma da milletin kendisidir. Milletimize sıkıntı çektirmek ve çaresiz bırakmak için her türlü desteği vererek terörü besleyen ve körükleyen dâhilî ve hârici şer güçlere karşı cephede ki kahramanlarımız dostuna güven veriyor. Düşman blokları da kara kara düşündürüyorlar. Müslüman milletin dünyalardan da değerli manevi zenginliklerini yıktırıp harbeye çevirttiren siyonist ve haçlı haramiler âdeta kuduruyorlar. Milletin bağrından çıkıp dünyanın çarklarına ayar veren bir yönetim karşısında dâhilî ve hârici şer güçler ruh hastalığına müptela oldular, çırpınıyorlar.

Asırlarca mağdur ve mazlum Afrika halklarının birçoğunu köle, bütün maddî değerlerini müsadere ile talan eden bu zihniyet sahiplerinin sâbıkaları saymakla bitmez. Bize yaptıklarının hiçbir açıklamasını yapamazlar. Onlar bize yaptıklarının ötesinde, “aleyhimizde kalplerinde gizledikleri düşmanlık daha büyüktür.” Derin derdimiz, unutulmaz acı ve kederlerimiz vardır. Şanlı tarihimizi ve soylu geçmişimizi unutturmak için her değerimizden önce bin yıllık yazımızı yasaklattılar. Yalnız İstanbul’da dört yüz elli camimizi silme yıktılar, nice değerlerimizi talan ettiler. En sonunda ailemizi tarumar ederek kadınımızı kokuşturdular.

Kokuşmuş enkazın kaldırılmasının ilk ve önemli tek şartı, müslümanların Kur’an gibi büyük Kitabın ilkelerine dönmeleridir. Bu şart ile beraber iç içe Azîz ve Kadîri mutlak Allah’a yeniden iman edip güven tazelemeli ve Onun yolunu tıkayan her engeli aşmalıdırlar.

Bunun için özellikle Hac suresi 78. Ayeti esas ilkelerden biri olarak alıp ve hedefi ona göre belirleyip ümmet şuuruyla harekete geçmeleri gereklidir. Bunun için elbette Kur’an’ın tümünü esas almak şarttır. Bu ilgili ayetin gereği bize açık yol göstererek uyarmaktadır.

Allah yolunda cihad ediniz; hak cihadı yapınız.” Rabbimiz bu “hak cihadın” niteliğinin talimatını şöyle dile getiriyor; Kâfirlere boyun eğme ve bu Kur’an ile onlara karşı büyük cihad et. (Furkan:24/52) Demokratik mücadele için kapı kapı dolaşan nice sorumlumuz bu ayeti idrak edince, acaba kendini nasıl hisseder? Buna rağmen Rabbimiz, mutlaka “Kur’an ile onlara karşı büyük cihad et.” Bu emri vererek ümmetin şuur basamaklarını yükseltmesini hedefliyor. “(Ey Müslümanlar!) Allah dinini muzaffer kılmak için ümmet olarak sizi seçti.” Beyanı ile de müslümanların her türlü tefrika ve ayrılıktan Kur’an’a, dönmelerinin zor olmadığını telkin eder; “Din işinde üzerinize bir güçlük de yüklemedi.” Hayatî meselelerde onlarla müşavere et. Karar verdin mi artık Allaha güvenip tevekkül et. Çünkü Allah kendine güvenip tevekkül edenleri sever. (Ali İmran:3/159)

Babanız İbrahim’in dininde olduğu gibi, bundan evvelki kitaplarda ve bu Kur’an’da size müslüman ismini Allah taktı. Ki Peygamber, size karşı şahid olsun, siz de bütün insanlara şahidler olasınız. Artık namazı kılın, zekâtı verin ve Allah’ın dinine sımsıkı sarılın. Mevlânız O’dur. O ne güzel mevlâdır, ne güzel yardımcıdır! (Hac:22/78)

Bizim uğurumuzda cihad edenlere, biz onlara yollarımızı gösteririz ve şüphesiz Allah her halde muhsinlerle beraberdir. (Rum:29/69) “Bundan evvelki kitaplarda ve bu Kur’an’da size müslüman ismini Allah taktı. İşte bu cümle öylesine bir kıstastır ki, bu hak ile batılı, müslüman ile müşriki açık seçik belirleyen bir kaziyyeyi muhkemedir.  Ne kadar “ben Müslümanım” deyip Kur’an’ı kabul edenimiz var ise hepsi buna yorumsuz uymalıdır.

(Allah katında daha hayırlı ve daha kalıcı nimetler,) O kimseler içindir ki, büyük günahlardan ve fuhuştan kaçınırlar, öfkelendikleri zaman, onlar kusur bağışlarlar. Rablerinin çağrısına icabet ederler, namazı kılarlar; işleri, aralarında şûrâ; danışma ile düzenlerler, kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda infak ederler, bir saldırıya uğradıkları zaman, aralarında yardımlaşırlar. (Şûrâ:42/37,38) Bu muhteşem tablo her tür enkazı ıslah ve imar eder. Yeter ki bütün müslümanlar yeniden Kur’an diyarında yaşamayı kabullensinler!

İşte, enkazın imar planı! Müjdeler olsun o mimarlara! Esselamu aleykum

İlhan ORAL

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.