islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Konya Katliamında Yeni Gelişme!

Konya Katliamında Yeni Gelişme!
10 Şubat 2022 10:47
A+
A-

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları Ailesi’nden 4’ü kadın 7 kişiyi katleden fail Mehmet Altun’un 155 ile yaptığı ve valiliğin inkar ettiği görüşme dava dosyasından çıktı. Konya katliamında valiliğin “Böyle bir görüşme yok” diyerek inkar ettiği fail Mehmet Altun’un 155 ile yaptığı 3 telefon görüşmesi dava dosyasından çıktı.

Fail Mehmet Altun katliamın gerçekleştiği 30 Temmuz 2021’de 5 saniye, 2 Ağustos 2021’de 43 saniye ve yine 2 Ağustos 2021’de 35 dakika olmak üzere 3 defa 155 ile telefon görüşme gerçekleştirdiği evrak kovuşturma dosyasında çıktı. Avukatların görüşme kayıtlarını Konya Valiliği’nden istemesi üzerine gelen cevap yazısında aynı yere bağlı olan 154 ve 112 kayıtlarında 155’e dair böyle bir görüşmenin gerçekleşmediği belirtilerek, yapılan aramalar inkar edildi.

Avukatların talep etmesine rağmen savcılık tarafından yapılan telefon görüşmelerine dair hiçbir inceleme ve araştırmanın yapılmadığı ortaya çıktı. Dosyada bir kısmı unutulan bu görüşmede ise fail Mehmet Altun, 2 Ağustos 2021 15.03 54 saniyelerinde Asayiş Şube ile, “Kalfalar Hasanköy cinayetler hakkında görüşmek istiyorum” dedi “İvedi bana bağlayın” şeklinde dosyadaki evrak 5’inci klasör olarak adlandırıldı. Emniyetten yardım alamadıklarını iddia eden fail Mehmet Altun, polis ile yapılan kesintili telefon aramasında şunları söyledi: “Polislerin önünde bizi tehdit ettiler ve ben 5 kişiyi daha vuracağım öyle teslim olacağım… Bunlar tam bir teröristti… Cinayeti işleyen şahıs benim…”

Öte yandan katliama ilişkin görülen davaya dün devam edildi. Avukatların reddi hakim taleplerini geri çevren mahkeme heyeti, duruşma salonunda dava avukatları, Dedeoğulları Ailesi’nin yakınları ve müştekiler olmaksızın duruşmayı sürdürdü. Avukat ve izleyicilerin mahkeme heyetini alkışlarla protesto ederek duruşma salonundan ayrılmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, önceki celse talep edilen ancak dosyaya eklenmeye eksik müzekerelerin yanıtların beklenmesine, Altun’un gittiği otellerde görüştüğü yabancı uyruklu kişilerin adreslerinin istenmesine, tanıklıktan çekilenlerin soruşturması dosyasındaki ifadelerinin okunmasına karar verdi. Tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına, Altun’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 19 Nisan’a ertelendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.