islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4772
EURO
34,7965
ALTIN
2.466,92
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Korkulan oldu Omicron Öldürüyor Artık

Korkulan oldu Omicron Öldürüyor Artık

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin bildirdiğine göre Birleşik Krallık’ta Omicron varyantından bir kişi öldü. İngiliz resmi makamlarına göre böylece ilk omicron ölümü kayda alınmış oldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da konu ile ilgili gazetecilere verdiği demeçte, “Ne yazık ki en az bir hastanın Omicron ile öldüğü doğrulandı.”

Başbakan Boris Johnson bugün yaptığı açıklamada, koronavirüsün Omicron varyantına yakalandıktan sonra Birleşik Krallık’ta en az bir kişinin öldüğünü söyledi ve varyantın şimdi İngiliz başkentindeki enfeksiyonların yüzde 40’ını oluşturduğunu söyledi.

27 Kasım’da Birleşik Krallık’ta ilk Omicron vakalarının tespit edilmesinden bu yana, Johnson daha sert kısıtlamalar getirdi ve dün nsanları sağlık hizmetinin aşırı yüklenmesini önlemek için destekleyici aşı yaptırmaya çağırdı.

Londra’daki bir aşı merkezini ziyaret eden Johnson, gazetecilere bir hastanın iki aşı ile aşılananların üstesinden gelebileceğini söylediği Omicron’dan öldüğünü söylemeden önce aşı yaptıranları tebrik etti ve çıkartma dağıttı.

JHONSON, ‘OMİCRONDAN DOLAYI BİR VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ’

“Bu yüzden bunun bir şekilde virüsün daha hafif bir versiyonu olduğu fikrini düşünüyorum, bence bu bir tarafa koymamız gereken bir şey  ve sadece popülasyonda hızlandığı katıksız hızı fark edin.”

Noel’den önce İngiltere’de daha katı kısıtlamaları ortadan kaldırabilir mi diye defalarca sorulan Johnson, doğrudan bir cevap vermekten kaçındı.

Johnson, Londra’daki Omicron vakalarında bir artış olduğunu söyledi ve Sağlık Bakanı Sajid Javid , varyantın “olağanüstü bir oranda” yayıldığını söyledi .

Omicron’u engellemeye yönelik tedbirler nedeniyle partisinde bir isyanla boğuşan Johnson, insanların “özgürlüklerimizi ve yaşam tarzımızı” korumak için güçlendirici aşılar almak için acele etmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca hastaları hastanelere transfer ederken yapılan hataları denetlemekle ve ölümcül ikinci dalgayı durdurmayı başaramayan maliyetli bir test ve izleme sistemi kurmakla da eleştirildi.

Johnson defalarca, hatalar yapılırken, hükümetin nesiller boyu yaşanan en büyük halk sağlığı krizinde hızlı kararlar aldığını ve hükümetinin aşıları hızlı bir şekilde piyasaya sürdüğünü söyledi.

KORONAVİRÜS AŞISI İLE İLGİLİ SORULAR

Johnson, Omicron’un yayılmasını engellemeye çalışırken, partisindeki özgürlükçülerin daha katı kısıtlamalar ve azalan anket puanları nedeniyle artan öfkesiyle karşı karşıya.

Sağlık Bakanı Javid, Omicron varyantı ile sadece 10 kişinin hastaneye kaldırılmasına rağmen, hızlı yayılmasının hükümet harekete geçmedikçe sağlık hizmetinin bunalabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Londra’nın merkezindeki St. Thomas Hastanesi Aşı Merkezi’nde, yüzlerce insandan oluşan bir kuyruk, Westminster Köprüsü’ne geri döndü. Sağlık muhabirleri ayrıca Londra ve kuzey İngiltere’deki Manchester’daki aşı kuyruklarının yoğunluğunu yayımladıkları fotoğraflarla belgelediler.

Ulusal Sağlık Servisi Twitter’daki hesabında şu mesajı yayımladı:

“COVID aşı rezervasyon hizmeti şu anda son derece yüksek taleple karşı karşıya, bu nedenle bir kuyruk sistemi çalıştırıyor. Bekleme yaşayan diğer herkes için bugün veya yarın tekrar denemenizi öneririz.”

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.