islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5756
EURO
34,8857
ALTIN
2.439,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bill Gates’in Hedefinde Büyük Başları Bir An Önce Yok Etmek Var

Bill Gates’in Hedefinde Büyük Başları Bir An Önce Yok Etmek Var
13 Aralık 2021 16:28
A+
A-

Bill Gates Büyük Baş Hayvanları yok etmek için dünyanı seferber etmiş durumda

İddia şu ki; ineklerin çıkardığı metan gazları, atmosferi kirletip küresel ısınmaya sebep oluyormuş. Esas maksat ise yıllardır Bill Gates’in dile getirdiği ve ülkemizde de birkaç fabrikası kurulan sentetik et-yapay et projesini hayata geçirmektir. Doğal eti, sütü ve tarımı bitirmek, kurulmak istenen Yeni Dünya Düzeni’nde gerçek et, sadece elitlerin ulaşacağı bir yiyecek haline, Kurban Bayramı da geçmişten bir nostalji haline gelecektir.

Küresel ısınma iddiasının sebebi olarak gösterilen başta karbondioksit olmak üzeri sera gazlarının salınımının tüm dünyada azaltılması için yapılan bir sözleşme olan Paris İklim Sözleşmesi’nin hedefleri arasında 10 yıl içerisinde 2030 kadar karbon salınımının yüzde elli azaltılması, 2050 ye kadar sıfıra indirilmesi gerekiyor.

Koca koca fabrikaların bacaları dururken ineklerin çıkardığı gaz mı küresel ısınmanın sebebi? Daha ne kadar saçmalanabilir? İşin sonunda inekler suçlu çıktı iyi mi! İnek ve sütten uzak kalınca dünya kurtulacak mı? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, yapay et yiyerek çevreyi mi korumuş olacağız? Sen kimin kanalısın, kime hizmet ediyorsun, fıtrata savaş mı açıyorsun?

Çok yakın zamanda kısacası düşük karbonlu ekonomiye küresel düzeyde geçmek demek insanların üretim, tüketim, beslenme kısacası tüm hayat biçimlerini kökten değiştirmek demektir. Bu da büyük ekonomik sıkıntılara sebep olacak köklü bir değişim demektir. Bu değişim de kıtlık, açlık ve büyük sıkıntılar getirecek demektir. Kısaca sözleşmeyi kabul etmek demek ülkenin fişini çekmek demektir.

Parayı ver, reklamın olsun; adı da bilim olsun, eleştiren bilim karşıtı… Gates Vakfı, sadece rüşvet dağıtmakla kalmamış. Bill Gates, 2016’da Amerikan Basın Enstitüsü tarafından hazırlanan “bağışçıların basın özgürlüğünü etkilemesi nasıl önlenir” isimli bir çalışmasını ve bu konuda medya için hazırlanan “tedbir yönergelerini” de fonlamış. Yani hem basını rüşvet vererek susturmuş, hem de “rüşvet verenlerin sizi susturmasını nasıl engellersiniz” konulu büyük bir ‘bilimsel’ çalışmayla rüşvet alanlara da akıllar vermiş.

Gerçek bilim adamları ineklerin çıkardığı gazın doğada kısa sürede yok olduğunu fakat her yere kurulacak yapay et fabrikalarının laboratuvarından çıkacak emisyonların atmosferde uzun süre kalacağını söylüyorlar. Başta karbondioksit olmak üzere sera gazları atmosferde bir ısınmaya sebep olmuyor. Karbondioksit emisyonunun sanıldığı kadar zararlı olmadığını savunan uzmanlar da var. Bu gazın aslında bitkiler için ne kadar hayati olduğuna dikkat çekiyorlar ve karbondioksitin “atmosferin gübresi” olduğunu söylüyorlar. Problem karbondioksit olması değil, karbondioksiti oksijene çevirecek ağaç olmamasıdır. Çözüm, karbondioksiti azaltmak için; fabrikaları, termik santrallerini ve ülkenin sanayisini kapatmak değil, ormanları, yeşili artırmak olmalıdır.

Türkiye’deki akademik çevrenin suskunluğu tepkisizliği bunların konuşulmasından daha acı veriyor; insanlığa da İslam’a da savaş açanlar ile mücadale etmeyip sessiz kalanlar, ilahi adalet tecelli ettiğinde eyvah kar etmeyecektir!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.