islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KORKUTAN HARİTA YAYINLANDI! METEOROLOJİDEN 25 İLE SARI KODLU UYARI

KORKUTAN HARİTA YAYINLANDI! METEOROLOJİDEN 25 İLE SARI KODLU UYARI
26 Kasım 2022 13:19
A+
A-

Meteoroloji’den gelen son dakika haberine göre, çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapılırken Meteoroloji uzmanlarından gelen açıklamalar ise dikkat çekti. 5 Aralık tarihini işaret eden uzmanlar Türkiye’ye aşırı soğuklar gelebilir uyarısında bulundu.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal ağlar üzerinden yaptığı açıklamada ‘5 Aralık civarı ya Avrupa’ya ya da Türkiye’ye aşırı soğuklar gelecek diye belirtti.

‘MUHTEMEL ROTALAR AVRUPA YA DA TÜRKİYE’

Havaforum’un sosyal medya hesaplarından yapılan bir paylaşım şu şekilde: En son Sibirya yenildi ve “Bana yedi sekiz ay verin. Dinlenip geleceğim” dedi. Sibirya burada güçlerini birleştirecek ve Aralık ayında ilk kez prova yapacak. Olası rotalar:
A) Türkiye B) Avrupa… yakından takip ediyoruz.”

KAR YAĞIŞI DA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Ülkenin yer yer çok bulutlu, doğu Marmara, doğu Akdeniz, iç doğu Anadolu, Karadeniz, doğu ve güneydoğu Anadolu, Kütahya ve Eskişehir ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz bölgesi için beklenen yağışlar Giresun, Trabzon ve Artvin bölgeleri için kuvvetli ve sağanak yağış (40-60 kg/m2), Rize ili ve kıyı kesimleri için kuvvetli ve sağanak (51-51 kg/m2) şeklindedir. Giresun ve Artvin bölgeleri. Bölgenin rakımlarında (deniz seviyesinden 1500-1750 metrenin üzerinde) 100 kg/m2’nin sulu kar ve yoğun kar yağışı şeklinde oluştuğu tahmin edilmektedir. Yağışlar, Doğu Anadolu, Musu, Bitlis, Surnak, Hakkari çevreleri ve Van’ın güneyinde sağanak ve sağanak şeklinde, yaylalar ve Hakkari’nin güneyinde ise sulu kar ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

25 İL İÇİN SARI KOD

Adıyaman, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Giresun, Hakkari, Kayseri, Malatya, Mardin, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı verildi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.