islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lübnan, Beyrut patlamasının kurbanlarını tazmin etmek için 30 milyon dolar ayırdı

Lübnan, Beyrut patlamasının kurbanlarını tazmin etmek için 30 milyon dolar ayırdı
Mirat Haber Ajansı

Lübnan’daki geçici hükümetin Maliye Bakanı Dr. Ghazi Wazni, Beyrut limanında meydana gelen patlamada harap olan kurbanlara ve işyerlerine tazminat ödemek için dün 30 milyon dolar ayırdı. Ulusal Haber Ajansı, Ordu Komutanlığı ve Beyrut Valiliği tarafından oluşturulan mekanizmaya göre tazminatın Yüksek Yardım Kurulu aracılığıyla dağıtılacağını bildirdi. 4 Ağustos’ta Beyrut limanında yıkıcı bir patlama meydana geldi, 200’den fazla kişi öldü ve 6.000’den fazla kişi yaralandı. Patlama ayrıca yaklaşık 300.000 kişiyi yerinden etti ve çevredeki alanda büyük çaplı hasara neden oldu.

Geçen yıl eylül ayında Lübnan, Beyrut’taki liman patlamasında harap olan binlerce ev ve işyeri için bir tazminat programı açıkladı. Başkan Michel Aoun, programa toplam 66 milyon dolar tahsis eden bir kararname imzaladı. Açıklamada, ordu ve Beyrut belediyesinin fonları dağıtacak bir mekanizma kurmakla görevlendirileceği belirtildi. Tazminat, patlamada hasar gören ev ve işyeri sahiplerine gidecek. Karar, hükümetin harekete geçmesinin ne kadar sürdüğü konusunda haftalarca süren eleştirilerden sonra geldi. Ordu, daha sonra patlamadan zarar gören 19.115 işletme ve 962 restoranın da listeye eklendiğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.