islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Korona Hangi Sektörlerde Dönüşüm Yapacak

Korona Hangi Sektörlerde Dönüşüm Yapacak
16 Nisan 2020 12:57
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Uzmanlar Korona kriziyle dünyada çok sayıda iş kolunda değişiklik olacağını öne sürüyorlar. Özellikle öğrenme, ticaret, lojistik, sağlık, kamu yönetimi, eğlence, turizm, ağırlama ve finans sektöründe kriz sonrasında farklılıklar gözlemlenecek tanısı konmakta.

Öğrenme – geleneksel öğrenme lobilerinin baskısı nedeniyle ertelenegelen e-öğrenme yavaş yavaş norm olacak ve sinemaya kaybedilen tiyatro gibi, geleneksel öğrenme seçkinler dışında çok azalacak.

Ticaret ve Lojistik – zaten çevrimiçi, küçük bağımsız geleneksel mağazalara doğru hareket kaybolacak ve genel olarak, her şeyin gidip gelmesinin ve taşınmasının azalmasıyla ticaret fuarlarının ve etkinliklerin yerini sanal gerçeklik sürümleri alacak. Havayolu sektöründe büyük dönüşüm yaşanacak.

Sağlık hizmetleri – insanlar daha esnek ve daha az merkezi olması gerektiğini, mega hastanelerden yerel veya eve dayalı taşınmaları gerektiğini fark ediyorlar, örneğin nefes destek cihazlarının daha ucuz versiyonları İtalya’da Fransa’da büyük miktarda hayat kurtarabilirdi. Ev robotları da artacak.

Konukseverlik ve Eğlence – kafe, bar, restoran, sinema, klasik müzik konserleri, diğer popüler gösteri işlerinin yanı sıra okyanus gemilerinde de büyük azalma olacak. İnternet yayıncılığı hizmetleri ve video oyunlarında artışı gözlemlenebilecek.

Robotlar – savunma alanında,  ev hizmetleri alanında, kamusal altyapı bakımı alanında, güvenlikte, hatta belirli batı ülkelerinde cinsel hizmetler alanında kullanımı görülecek.

Finans – şirket ve hükümet düzeyinde iflaslar nedeniyle, insanlar mevcut para ve finansın yanı sıra ekonominin temel kavramlarına alternatifler arayacaklar.

Hükümet – geleneksel siyaset ve hükümetlerin başarısızlığı nedeniyle her şeyin yeniden değerlendirilmesi gerçekleşecek. Yeni modeller önerilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.